Gemeente Lansingerland

Eerste ereburgers van gemeente
Erepenning

Tijdens een druk bezochte receptie is op 20 mei afscheid genomen van de drie vertrekkende wethouders: Hans de Rijke, Naushad Boedhoe en Dick van Vliet.

Burgemeester Ewald van Vliet benoemde alle drie tot eerste ereburgers van de gemeente Lansingerland en gaf hen de bijbehorende penning. Hij liet zich bij zijn afscheidswoord leiden door de zeven deugden die kenmerkend waren voor het wethouderschap van elk van hen. Maar eerst prees hij de drie heren om hun grote inzet bij de fusie, die mede dankzij hen én volgens plan is verlopen én binnen het budget is gebleven.

Â

Â

Â

De eerste deugd die voor alle drie bij hem opkwam was hun vermogen tot samenwerken, het vertrouwen willen geven aan elkaar, het elkaar de ruimte geven en elkaar het succes gunnen. Voor Hans de Rijke had hij de deugd âhet hebben van een visieâ op twee staan, direct gevolgd door âmister openbaar vervoerâ. Voor Naushad Boedhoe noemde hij sportiviteit als tweede deugd. Dit kwam mijn name tot uiting in zijn enorme inzet voor het zwembad en de sportvelden. Bij Dick van Vliet was zijn langdurige inzet voor de publieke zaak echt een deugd, evenals als zijn functie als aanjager van de economische groei.

Collegiaal bestuur
Ad Eijkenaar bood alle drie de wethouders namens de organisatie een reischeque aan, maar niet nadat hij hen had geprezen voor hun grote inzet. âDoor de kracht van de samenwerking en het door u getoonde lef hebben we niet alleen als gemeente het fusieproces goed doorlopen, maar is ook de basis gelegd voor de huidige positie en imago van de gemeente Lansingerland.â

In hun dankwoord benadrukten alle drie de goede samenwerking met de raad, het ambtelijk apparaat en alle externe partijen.