Cambridge Skills Development Programme nu ook bij De Haagse

De Haagse Hogeschool maakt internationale kwaliteitsslag

Op 20 mei 2010 werd het contract ondertekend waarmee De Haagse Hogeschool als tweede hogeschool in Nederland een samenwerking aangaat met het Cambridge Skills Development Programme. Dit unieke programma, dat voorafgaand aan een bachelor- of masteropleiding gevolgd kan worden, geeft buitenlandse studenten de vaardigheden die zij nodig hebben om in het hoger onderwijs te kunnen studeren. Hiermee maakt De Haagse een belangrijke kwaliteitsslag.

Nederland is een aantrekkeliijk land voor bijvoorbeeld Chinese studenten. In 2009 werd het aantal Chinese studenten dat het Nederlands hoger onderwijs binnenkwam alleen overtroffen door het aantal studenten uit Duitsland. De Chinese eerstejaars zijn echter veel minder toegerust voor het Nederlandse systeem dat een wereld van verschil is met de traditionele benadering in het Chinees middelbaar onderwijs.

Het Skills Development Programme (SDP) is een intensieve cursus die deze en andere studenten van buiten de EU voorbereidt op een onderwijsvorm waar vaardigheden als kritisch denken, zelfmanagement, teamwerk en self- en peer assessment verondersteld worden aanwezig te zijn. De cursus en het examen zijn volledig Engelstalig en bieden alle studenten een goede opstap naar het Nederlands en Engels hoger onderwijs.

Het contract werd ondertekend door Berry Minkman, academiedirecteur voor European Studies & Communication Management van De Haagse Hogeschool, en namens Cambridge door Dr. Jack Jia, CEO van de China Europe Education Foundation.

Â