Politieke partijen vergeten elektrisch rijden in de verkiezingsdrukte

21/05/2010 15:38

Rai Vereniging

De meeste politieke partijen vergeten het elektrisch rijden in hun verkiezingsprogramma's. Uit de maatregelen die ingediend zijn bij het CPB blijkt dat alleen de SP (bevorderen elektrisch vervoer), PvdA (stimuleren elektrisch rijden) en GroenLinks (extra geld voor elektrisch vervoer) nog bij de les zijn. Alle andere partijen laten het afweten.

Cees Boutens, voorzitter a.i. van het Platform Elektrische Mobiliteit van RAI Vereniging: "Als dat niet snel anders wordt, dan zie ik het somber in. Elektrische mobiliteit heeft de eerste jaren actieve aandacht en steun nodig van de politiek. En niet alleen dat, er moet ook geld voor beschikbaar worden gemaakt. Van de kamerbrede steun eerder dit jaar lijkt niet veel over", aldus Boutens.

Als dat niet beter wordt dan is dat slecht nieuws voor alle initiatieven die op dit moment vorm krijgen. Boutens: "Automerken bestellen op dit moment hun elektrische modellen voor Nederland. De hoofdkantoren zijn meer dan benieuwd hoe het politieke en fiscale klimaat er gaat uitzien in Nederland. Onzekerheid betekent dat auto's naar andere Europese landen gaan en dat is slecht nieuws.

Ook voor alle inspanningen op het gebied van batterijtechnologie en oplaadinfrastructuur is er behoefte aan ruime politieke steun."

Naast oprichter van het Platform Elektrische Mobiliteit is RAI Vereniging één van de actieve deelnemers aan het Formule E-team dat vanuit de overheid voorwaarden schept voor betrouwbaar elektrisch rijden.

De voorzitter van het Platform Elektrische Mobiliteit roept de partijen op om op het gebied van elektrische rijden kleur te bekennen. Een goed moment daarvoor is het verkiezingsdebat dat georganiseerd wordt door BOVAG en RAI op 31 mei 2010 in de Pulchri Studio te Den Haag. Mobiliteit en duurzaamheid zijn thema's die daar aan de orde komen.

Einde bericht





http://www.raivereniging.nl




Senternovem