GAIA

25 maart 2010

GAIA feliciteert het eerste varkensbedrijf in ons land dat stopt met onverdoofde biggencastratie Wolkenhoeve geeft het goede voorbeeld

Eergisteren verraste de dierenrechtenorganisatie GAIA nog Vlaams minister-president Kris Peeters met een ludieke actie tegen het onverdoofd castreren van biggen. Vandaag valt er heuglijk nieuws te melden:"Wolkenhoeve" is het eerste varkensbedrijf in ons land dat stopt met onverdoofde biggencastratie. Dat wordt bij GAIA op applaus onthaald.

Jaarlijks worden miljoenen biggen onverdoofd gecastreerd om berengeur tegen te gaan. Berengeur is een kwalijk riekende geur die kan vrijkomen bij het bakken van vlees van hooguit 5 % van niet gecastreerde beren. De eigenaars van het bedrijf schakelen nu over op een pijnloze en efficiënte methode tegen berengeur: vaccinatie.

Een diervriendelijke beslissing, waarvoor GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch zaakvoerder Chris Peeters en zijn echtgenote van harte feliciteert. "Als het goed is, zeggen we het graag," aldusVandenbosch. "Dit is een belangrijke doorbraak in onze jarenlange strijd tegen het biggenleed. GAIA hoopt dat andere varkensbedrijven het voorbeeld van de 'Wolkenhoeve' zullen volgen.