Leontien van Moorsel ambassadeur campagne 1opde4

21/05/2010 16:10

GGZ Nederland

Oud wielrenster Leontien van Moorsel is vanaf vandaag te zien op de site www.1opde4.nl, waar ze in een filmpje openhartig vertelt over haar voormalige eetstoornis en haar betrokkenheid bij anderen met een eetprobleem. Met dit filmpje schaart Leontien zich achter het doel van de campagne: de stigmatisering van mensen met een psychische stoornis tegengaan.


1 op de 20 Nederlanders krijgt diabetes. 1 op de 16 wordt kaal. 1 op de 9 Nederlanders krijgt overgewicht. 1 op de 6 Nederlanders heeft hooikoorts. Terwijl iedereen het normaal vindt om over zijn lichamelijke ongemakken te praten, hoor je eigenlijk zelden iemand over een geestelijke aandoening. En dat is gek, want 1 op de 4 Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met een psychische stoornis.

Daarom startte GGZ Nederland vorig jaar met de campagne 1opde4, met als doel het taboe op psychische stoornissen te verminderen en stigmatisering van mensen die daar last van hebben tegen te gaan. De campagne geeft ook inzicht in het werk van de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en in de resultaten die worden geboekt, waardoor mensen met een psychische stoornis er vaak weer bovenop komen of in ieder geval de kwaliteit van hun leven verbetert.

Op de website www.1opde4.nl staan films over cliënten en medewerkers in de ggz en het filmpje met het persoonlijke verhaal van Leontien van Moorsel. GGZ Nederland is er erg trots op dat zij de campagne op deze manier ondersteunt.





http://www.1opde4.nl