Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 21-05-2010

Motoragent raakt gewond tijdens bromfietscontrole

BREDA: Bij een bromfietscontrole is donderdagavond omstreeks 20.40 uur een motorrijder gewond geraakt.

Een agent gaf tijdens de controle op de Oude Vest een bromfietser een stopteken, maar deze voldeed hier niet aan en reed door. De scooter reed in eerste instantie richting het Kloosterplein, waar hem de doorgang werd geblokkeerd door een motoragent en ging daarna richting het centrum via de Sint Annastraat. De scooterrijder reed met hoge snelheid richting de Havermarkt, op de voet gevolgd door twee
motorrijders. Hierbij ontweek de man ternauwernood een aantal
voetgangers. In de Catharinastraat probeerde een van de motoragenten de scooterrijder tot stoppen te dwingen, door hem naar de kant van de weg te dwingen. Hierbij kwamen de motorrijder en de scooterrijder met elkaar in aanraking, waardoor de agent ten val kwam. De scooterrijder ging er vervolgens vandoor richting de Havermarkt. Hij raakte hierbij gewond aan zijn schouder. Door zijn collega werd eerste hulp verleend en de agent is voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hier bleek dat zijn schouder uit de kom was en het
schouderbot was gescheurd. Hij kan hierdoor de komende tijd zijn functie als motorrijder niet uitvoeren.

De politie zoekt getuigen van de valpartij. Door een van de agenten werd gezien hoe een voorbijganger de scooterrijder na de valpartij tot stoppen probeerde te dwingen. Dit lukte niet.
De politie is op zoek naar deze man. Ook andere getuigen van de achtervolging, het ongeval of mensen die meer informatie hebben over de identiteit van de scooterrijder of over de scooter worden verzocht zich bij de politie te melden via 0900-8844.
In de Catharinastraat verrichtte de politie een buurtonderzoek.

Tijdens de controle werden meerdere bekeuringen uitgeschreven, waarvan:


- 27 voor het overschrijden van de maximum snelheid. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/u.

- 2 voor het rijden zonder rijbewijs

- 3 voor het rijden door rood licht

- 1 voor het telefoneren tijdens het besturen van een scooter
- 4 voor het niet dragen van een gordel in een auto

- 3 bestuurders kregen een toonbriefje en moeten hun rijbewijs, kentekenpapieren of kentekenplaatje laten zien.

Politie lost schoten bij aanhouding van twee inbraakverdachten

ETTEN-LEUR: De politie heeft vrijdagnacht schoten gelost op de Concordialaan bij de aanhouding van twee verdachten van inbraak. Twee verdachten ging er in een vluchtauto vandoor. Er raakte niemand gewond.

De politie kreeg vrijdag om 04.15 uur melding van een inbraak aan het Van Bergenplein. De bewoners waren wakker geworden van glasgerinkel en alarmeerden de politie. De vluchtauto van de daders zou rijden richting de Van t Hoffstraat. De auto kwam op de rotonde op de Concordialaan de politie tegemoet gereden. Ze blokkeerden de automobilist de doorgang en sommeerde de bestuurder uit te stappen. Dit deed de automobilist niet. Hij gaf gas en reed om de politieauto heen. De agenten trokken hun dienstwapen en schoten op de auto om deze tot stoppen te dwingen. Hierbij raakte een van de banden van de auto lek. Bijna direct hierna kwam de auto in aanrijding met een tweede politieauto. De auto van de inbraakverdachten raakte hierbij beschadigd aan de voorzijde. De inzittenden weigerden uit de auto te komen en de deuren van het voertuig waren op slot. De agenten braken een ruit met een lifehammer. Twee inzittenden van de auto werden aangehouden. Een derde inzittende, die achterin de auto zat, sprong op het moment van aanhouding van de bestuurder op de bestuurdersstoel en reed weg. In de auto zat ook nog een vierde persoon. Een van de agenten heeft nog geprobeerd de man tegen te houden en zijn pepperspray te gebruiken, maar dit is niet gelukt.

De twee aangehouden verdachten, een 29-jarige man en een 19-jarige uit Etten-Leur, zijn ingesloten voor verder onderzoek. Een van hen had verwondingen in zijn gezicht en op zijn armen als gevolg van het inslaan van de ruit.

Getuigen die iets gezien hebben wat te maken kan hebben met deze inbraak, en zich nog niet hebben gemeld, worden verzocht zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Man mishandeld door bekende

BREDA: De politie kreeg vrijdag om 00.40 uur melding dat er in een telefooncel in de Acaciastraat een gewonde man stond. Bij aankomst trof de politie een 47-jarige Bredanaar aan. De man miste enkele tanden, had een scheur in zijn lip en was duizelig. Hij zou door een bekende in elkaar zijn geslagen in zijn woning. De aangever zou de dader om een lening hebben gevraagd, waarop deze agressief werd en hem mishandelde, aldus de aangever.
De politie nam bij de aangever thuis de aangifte op en bracht hem naar het ziekenhuis voor behandeling aan zijn verwondingen.
De 59-jarige Bredanaar is op zijn woonadres aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Eén aanhouding tijdens horecanacht

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag was het rustig in de binnenstad. De politie surveilleerde gedurende de nacht in en rond het centrum en had hierbij extra aandacht voor het Valkenberg Park en het station.
Om 02.10 uur werd in de Adriaan van Bergenstraat een automobilist aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding op de taxistandplaats aan de Nieuwe Prinsenkade. Bij de aanrijding ontstond alleen materiële schade. De bestuurder die was weggereden werd aangehouden en bleek een ontzegging van zijn rijbevoegdheid te hebben. Ook was hij in bezit van 38 pillen, vermoedelijk XTC, beledigde hij agenten en was hij mogelijk onder invloed van drugs en/of drank. Ook kon hij zich niet legitimeren. De pillen zijn in beslag genomen voor onderzoek.
De man weigerde op het politiebureau een bloedproef en is ingesloten voor verhoor. Tegen de 35-jarige man uit Rijen wordt voor alle genoemde feiten proces-verbaal opgemaakt.
De politie heeft van meerdere getuigen een verklaring opgenomen.

Ook schreef de politie drie bekeuringen uit, waarvan een voor het rijden in een onverzekerd voertuig, een voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs en een voor het bezit van softdrugs.

Beveiliger houdt man aan voor poging diefstal uit bestelauto

ETTEN-LEUR: Een beveiliger hield donderdag rond 17.00 uur een man aan voor een poging tot inbraak in een auto aan de Voorvang. De eigenaar van een bestelbus parkeerde zijn auto die middag op de Voorvang. Het viel hem op dat een onbekende man zich vreemd gedroeg in de straat. De man bleef de onbekende vanuit het pand waar hij naar binnen ging in de gaten houden. Hij zag de onbekende morrelen aan zijn auto en riep naar hem daarmee op te houden. De onbekende man zette het op een lopen en de eigenaar van de bestelbus schakelde de beveiliging in. Deze hield de 32-jarige Pool aan voor poging tot inbraak. De man was in bezit van een valse sleutel en gereedschap. De man is in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen van poging tot diefstal uit een voertuig.

Poging tasjesroof bejaarde vrouw

BREDA: Donderdagmiddag liep een 86-jarige vrouw uit Breda rond 13.20 uur over de Sint Ignatiusstraat. Ze was vanaf het Brabantplein overgestoken, toen op de hoek van de Monseigneur de Vetstraat een man naast haar kwam lopen. Hij trok aan de handtas van de vrouw, waardoor zij ten val kwam. De vrouw hield de tas vast en schreeuwde om hulp. De man ging er vervolgens vandoor. De vrouw hield aan de val een
gescheurde lip, een pijnlijke en gezwollen knie en schrammen op haar handen over.
Van de vrouw is aangifte opgenomen. In de omgeving zocht de politie met meerdere eenheden naar de dader, maar hierbij werd niemand aangehouden.

14 aanhoudingen bij alcoholcontrole

BREDA: Op donderdagavond en vrijdagnacht werd er een alcoholcontrole gehouden op meerdere plaatsen. Aan de controle deden 7 medewerkers van het Verkeershandhavingsteam en 11 medewerkers van de Bredase
politieteams mee.
Tussen 21.00 uur en 24.00 uur werd gecontroleerd op de Belcrumweg en de Academiesingel. Tussen 00.30 uur en 03.00 uur stond de controlepost op de Claudius Prinsenlaan.
Er zijn in totaal 760 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 14 aanhoudingen verricht. Van deze verdachten is een ademanalyse afgenomen. De uitslagen lagen tussen de 160 ug/l en 650 ug/l. Van twee bestuurders is op basis van de uitslag van de analyse het rijbewijs ingevorderd. Van een automobilist is het rijbewijs ingevorderd omdat hij voor de derde keer in vijf jaar werd aangehouden voor rijden onder invloed. De bestuurders zijn met een rijverbod in vrijheid gesteld. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 21-05-2010 16:25 | © Regio Midden en West Brabant |