Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Ministerie van VROM

Duurzame leefwereld in Amsterdam

21-05-2010

Wat kan de overheid én wat kun je als burger doen om onze steden duurzamer te maken? In de Zuiderkerk in Amsterdam wordt het thema `duurzame stad' op drie manieren belicht: een
`cradle-to-cradle-kermis', een overzicht van 25 gemeentelijke energieprojecten en een model van een toekomstige duurzame stad.

Alle dagen feest!

Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de nieuwe duurzame revolutie, cradle-to-cradle. In de vorm van een interactieve kermis leer je wat cradle-to-cradle is en wat je ermee kunt doen. In deze tentoonstelling is ook aandacht voor een aantal Amsterdamse cradle-to-cradle projecten, waaronder IJburg 2e fase en de Proeftuin Amsterdam.
Meer informatie: www.alledagenfeest.com

Gemeenten gaan voor een beter klimaat

Deze tentoonstelling laat zien wat de gemeente allemaal doet op het gebied van energiezuinig wonen en vervoer. Ook de plannen voor de duurzame wijk Buiksloterham in Amsterdam Noord zijn te bekijken. Meer informatie: www.duurzametentoonstellingen.nl

De duurzame stad 2040

Deze tentoonstelling maakt zichtbaar hoe een duurzame stad in Nederland er uit zou kunnen zien. Met ter plaatse opgewekte energie, lokale voedselproductie en de economie weer terug in de wijk.

Meer informatie

De tentoonstellingen zijn tot en met 6 juni te bezichtigen. Klik hier voor meer informatie en een routebeschrijving.