NIBRA

Veiligheidsregio Haaglanden gaat digitaal

Voorburg, 19 mei 2010
Voorzitter J.J. van Aartsen lanceerde vandaag tijdens de vergadering van het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) de nieuwe website van de VRH. www.vrh.nl is dé website waar Brandweer Haaglanden, Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR) en Centrale Post Ambulancevervoer (CPA) zich samen presenteren onder de noemer `Veiligheidsregio Haaglanden Gemeenschappelijke Regeling'.

De VRH Gemeenschappelijke Regeling wordt bestuurlijk aangestuurd door het Algemeen Bestuur, dat wordt gevormd door de burgemeesters van de negen deelnemende regiogemeenten. De burgemeester van de gemeente Den Haag - Jozias van Aartsen - is de voorzitter van het AB VRH.

www.vrh.nl is vooral bedoeld voor bestuurders, (gemeente-)ambtenaren, medewerkers van andere Veiligheidsregio's, organisaties in de veiligheidsketen, pers en (toekomstige) medewerkers VRH. En uiteraard `geïnteresseerde' inwoners van de regio Haaglanden. www.vrh.nl is echter geen specifieke publiekssite.

www.vrh.nl beoogt Veiligheidsregio Haaglanden Gemeenschappelijke regeling duidelijk neer te zetten als (nieuwe) organisatie. De eigen organisatie wordt uitgebreid beschreven, waarbij de aparte onderdelen van de organisatie een prominente plaats hebben. Daarnaast worden veel aanverwante zaken en organisaties behandeld. Ook biedt www.vrh.nl - in een besloten deel - een platform voor partners op het gebied van veiligheid, zoals bijvoorbeeld ambtenaren rampenbestrijding en gemeentelijke communicatieadviseurs voor risico- en crisiscommunicatie.

Veiligheidsregio Haaglanden
Elke dag, 24 uur per dag, staan binnen de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) Brandweer Haaglanden en GHOR (geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen) paraat voor de veiligheid van de burgers. Samen met de negen gemeenten uit de regio Haaglanden - Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer - wordt multidisciplinair samengewerkt: niet alleen om samen op te kunnen treden als het nodig is, maar ook om samen de voorbereidingen te treffen om rampen of grote incidenten te voorkomen. Ook het beheer en de organisatie van de regionale alarmcentrale van Brandweer Haaglanden en de Centrale Post Ambulancevervoer horen bij de VRH.