Politie Amsterdam-Amstelland

Verdachte schietpartijen Zuidoost aangehouden

Een 23-jarige man is dinsdagavond 18 mei rond kwart voor zeven aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident aan de Willeskopstraat (Amsterdam Zuidoost) van 8 mei. Bij deze schietpartij werd een man, die een ruzie wilde sussen, in een arm geschoten.

Identiteit achterhaald
Rechercheurs van het Bureau Districtsrecherche Oost - die deze zaak in behandeling hebben - wisten tijdens het onderzoek de identiteit van de verdachte te achterhalen. Op last van de officier van justitie mocht de verdachte buiten heterdaad worden aangehouden en werd hij op de signaleringslijst geplaatst. Gisteren wisten rechercheurs hem op te sporen bij de flat Hakfort. De aanhouding kon zonder problemen plaatsvinden.

16 bolletjes
Bij de insluitingsfouillering werden in een van zijn schoenen 16 bolletjes met verdovende middelen aangetroffen. De verdachte werd ingesloten voor verhoor en is in verzekering gesteld. Hij wordt vrijdag 21 mei voorgeleid bij de Rechter Commissaris.

Ook betrokken bij andere zaak
Het rechercheteam en de officier van justitie houden rekening met het feit dat de 23-jarige verdachte mogelijk ook betrokken is bij het schietincident aan Hoptille dat op 30 april plaatsvond. Bij dit incident werd een man in zijn hals getroffen. De schietpartij had mogelijk met een straatroof te maken. Hierbij waren toen in ieder geval twee schutters betrokken.

Het onderzoek naar beide schietpartijen duurt voort


____________________