Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



Genoeg ideeën voor nieuw sociaal beleid in Zuidoost

21 mei 2010

Ongeveer 100 genodigden, waar onder vertegenwoordigers van lokale (zelf)organisaties, reguliere instellingen en bestuurders kwamen gisteravond 20 mei naar het Bijlmer Parktheater voor de voorjaarsconferentie `Van diversiteit naar sociaal lokaal beleid'.

Er werd gediscussieerd over de manier waarop lokale organisaties en reguliere instellingen onder regie van het stadsdeel van elkaars krachten gebruik kunnen maken. Het doel is om samen te komen tot een sterk lokaal sociaal beleid.

Portefeuillehouder Muriël Dalgliesh over deze samenwerking: "Het stadsdeel zorgt ervoor dat de brug tussen alle partijen wordt geslagen en alle partijen trekken vervolgens samen verder op. De brug tussen lokale organisaties, reguliere organisaties en het stadsdeel moet een drukke brug worden, zodat we voor onze bewoners een samenhangend lokaal sociaal beleid kunnen neerzetten."

Uit de discussie kwamen onder andere de volgende ideeën naar voren: betrek ook het bedrijfsleven bij lokaal sociaal beleid door scouts aan te wijzen, die in bedrijven en organisaties de talenten in hun eigen achterban opsporen, stimuleer samenwerking tussen lokale organisaties en reguliere instellingen en neem als stadsdeel hierin de regierol bijvoorbeeld door samenwerking onderdeel te laten zijn van prestatieafspraken. De reacties worden meegenomen in de uitvoeringsnota Diversiteit.

In juni 2009 is het nieuwe diversiteitbeleid van stadsdeel Zuidoost in de vorm van de visienota `De verbindende kracht van diversiteit' vastgelegd. Vanuit deze visie ontwikkelt het stadsdeel op dit moment een uitvoeringsnota: hoe vertaalt deze visie zich in een praktische uitvoering?

---