Ingezonden persbericht

Onafhankelijk onderzoeksbureau noemt Colt een marktleider

Colt behoudt haar positie van Europese marktleider wat betreft netwerkprestaties en zakelijke klanten

Amsterdam, 20 mei 2010 - Colt, één van de marktleiders op het gebied van zakelijke communicatie en IT managed services, wordt in een rapport van Forrester Reseach uit april 2010 genoemd als sterke marktleider.

In dit rapport, getiteld "The Forrester WaveTM: European WAN Services, Q2 2010", worden 12 Europese WAN-serviceproviders geëvalueerd aan de hand van 58 criteria. Volgens Forresters criteria voor Network Performance en Enterprise Customer Base is Colt in Europa toonaangevend. Ook wordt het bedrijf genoemd als één van de meest geavanceerde spelers op de markt voor zowel ethernetservices als hybride netwerken.

Colt scoorde hoog in alle categorieën en wordt in het rapport vermeld als "één van de beste opties voor Europese bedrijven die op zoek zijn naar krachtige Ethernet prestaties voor de beste prijs". Bovendien wordt Colt gepositioneerd als "Europese pionieer op het gebied van ethernettoegang tot 40 Mbps via unbundled copper loops", met haar "Next Generation Ethernet platform dat is uitgerold op het hele Europese vasteland". Volgens het rapport hebben de E-Line, E-Tree, E-LAN en hybride services zoals IP VPN's "ruim 1.000 klanten uit de financiële sector aangetrokken" en is Colt dankzij haar nieuwe, volledig geïntegreerde 'on-demand' cloud-platform vooral aantrekkelijk voor klanten die, net als Colt, in veel landen zijn gevestigd en hoge eisen stellen aan hun netwerk.

Andere evaluatiecriteria waarop Colt hoog scoort zijn: breedte van het aanbod, schaalbaarheid, operationele support systemen, de prijzen, service level agreements, marktstrategie, strategische plannen voor 2010, sales competentie en levensvatbaarheid.

CEO Rakesh Bhasin van Colt: "Dit rapport bevestigt dat onze oplossingen zeer aantrekkelijk zijn voor klanten in heel Europa. Het netwerk is de kern van ons vernieuwende Information Delivery Platform. Dit rapport laat zien dat wij onze klanten een ongeëvenaarde keuze, een uitstekend bereik en zeer goede kwaliteit bieden. Door netwerken en beheerde IT-services te integreren bouwen we een platform waarmee klanten hun zakelijke informatie op effectieve wijze kunnen delen, leveren, verwerken en beheren, zonder onderbrekingen of storingen.

Bron: The Forrester WaveTM: European WAN Services, Q2 2010," Forrester Research, Inc., April, 2010."