Ingezonden persbericht

Nationale Starterscafés groot succes

Landelijke informatieavond trekt duizenden starters op woningmarkt

Alkmaar, 21 mei 2010 - De Starterscafés die gisteravond in heel Nederland zijn gehouden, hebben duizenden starters op de woningmarkt op de been gebracht. De landelijk informatieavond van de Stichting Starter en De Hypotheekshop bood de starters de mogelijkheid om een antwoord te krijgen op de vele vragen waar zij mee rondlopen.

Informatiebehoefte
Marcelle le Feber, bestuurslid van de Stichting Starter: 'De aanloop in de lokale cafés was gisteravond enorm. Dit succes heeft er toe geleid dat we hebben besloten om in het komende najaar weer een Nationale Starterscafé te organiseren. Blijkbaar zitten starters op de woningmarkt nog met veel vragen. Over het algemeen kun je stellen dat er veel onduidelijkheid is over de verschillende, ondersteunende financiële maatregelen, de hoogte van het individuele leenbedrag en de toekomst van de hypotheekrenteaftrek.'

De meest gestelde vragen van bezoekers van de Starterscafés:
* voor welke overheidsregeling kom ik in aanmerking?
* waarom heeft mijn dorp/stad geen starterslening en de buurgemeenten wel? /Hoe is de starterslening in deze gemeente?
* hoeveel kan ik lenen?
* is een aankoopmakelaar nou echt noodzakelijk?
* wat verwacht u van de ontwikkelingen voor de hypotheekrente aftrek bij een nieuw kabinet en wat betekent dat voor mij als starter?

Onduidelijkheid
Ron Bavelaar, algemeen directeur van De Hypotheekshop: 'De ca. 30 Starterscafés zijn een groot succes geweest. Veel starters bleken onzeker over de aanschaf van hun eerste huis, terwijl het kopen van een huis juist in deze tijd ook extra aantrekkelijk kan zijn. Door de laagdrempelige opzet van de cafés hebben wij hun inzicht kunnen geven in de mogelijkheden die er nog wel zijn. En kreeg iedereen Het Eerste Huis pakket van De Hypotheekshop mee met daarin o.a.:
*Het Starter Stappenplan waarin de aspirant koper stapsgewijs door het hele proces wordt geleid van het kopen van een huis wordt geleid;
*De gratis Vraagprijs Check om te bepalen of de vraagprijs wel terecht is;
*Een jaar lang gratis juridisch advies omtrent je nieuwe woning;
*De HuizenZoeker, zodat je als eerste op de hoogte bent van het nieuwe aanbod;
*De Budgetscan, het online huishoudboekje die je inzicht geeft in je maandelijkse inkomsten en uitgaven;
*En tal van voordeelacties op hypotheken die speciaal op de starters zijn afgestemd.

Stichting Starter
De Stichting Starter heeft als doel de beginnende huizenkoper te informeren, over alles dat komt kijken bij het kopen van een (eerste) huis. Door middel van het organiseren van startersavonden krijgen starters de mogelijkheid om op een informele manier te praten met onafhankelijke deskundigen.

De Hypotheekshop
De Hypotheekshop is met circa 180 vestigingen de grootste hypotheekadviesketen in Nederland, waar iedereen terecht kan voor een duidelijk verhaal over hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Voor nu én voor de toekomst. De Hypotheekshop geeft ongekleurd advies en is niet gebonden aan een bank, verzekeringsmaatschappij of andere financiële instelling.

Noot voor de redactie,