Royal Boskalis Westminster N.V.
Boskalis verkrijgt contract voor aanleg LNG-haven in Polen

Papendrecht, 21 mei 2010

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. heeft een opdracht verworven voor de aanleg van een nieuwe haven voor vloeibaar aardgas (Liquefied Natural Gas, ofwel LNG) in Swinoujscie in de buurt van de Poolse stad Szcecin. Het contract heeft een totale waarde van circa ¤ 170 miljoen, waarin het aandeeel van Boskalis circa ¤ 75 miljoen bedraagt. Opdrachtgeverr is het Poolse Maritime Office of Poland. Boskalis heeft de leiding in een consortium met ondermeer het Duitse Hochtief Construction A.G., Per Aarsleff A/S uit Denemarken en Doraco uit Polen. De werkzaamheden gaan medio 2010 van start en worden naar verwachting voor het eind van 2012 afgerond.

Opdat grote tankers in de haven kunnen aanmeren, zal Boskalis zowel het toegangskanaal verdiepen als een draaikom aanleggen. In totaal zal ruim 8 miljoen kubieke meter zand worden gebaggerd. Daarnaast zal Boskalis een 3,3 kilometer lange golfbreker aanleggen ter bescherming van de haven. Bij het project wordt een combinatie van kleine tot grote sleephopperzuigers, drijvende kranen en materieel voor droog grondverzet ingezet.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, druk als gevolg van de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. Wij leveren wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's met ondermeer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met de activiteiten van SMIT leveren wij een breed spectrum aan maritieme diensten en hebben daarnaast strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in de offshore dienstverlening (Lamnalco). Wij hebben belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten, beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 1.000 units en zijn actief in circa 65 landen, verspreid over zes continenten. Boskalis heeft inclusief haar aandeel in partnerships circa 14.000 medewerkers in dienst. In 2010 viert Boskalis haar 100-jarig bestaan.