Ingezonden persbericht

Inzet voor duurzamer transport wordt beloond:

Vroegop-Windig wint Lean and Green Award 2010

Vroegop-Windig, naast groothandel en importeur in AGF ook logistiek dienstverlener, heeft op donderdag 20 mei jl. een Lean and Green Award in ontvangst mogen nemen voor hun inzet en concrete maatregelen op het gebied van duurzamer transport. Vanaf heden mag het bedrijf officieel het 'Lean and Green Label' voeren. De Lean and Green Award is een toonaangevende prijs in de logistieke sector.

Bram Vroegop, directeur van Vroegop-Windig, ontving de "Lean and Green Award" van Eric Janse de Jonge, Eerste Kamerlid en bestuurslid van Connekt. "Als bedrijf hebben we al enkele jaren geleden besloten om niet alleen op Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI's) te sturen, maar ook op duurzaamheidsfactoren! Het leuke van deze award is dat je op beide criteria goed scoort wat betekent dat je een gezond en duurzaam rendement realiseert," zegt Bram Vroegop tevreden.

Vroegop-Windig houdt zich al geruime tijd bezig met duurzamer transport door zichzelf als doel te stellen de CO2 uitstoot in 2012 met 20% te hebben gereduceerd. Door middel van nieuwe samenwerkingsverbanden en een aangepaste planning zal het aantal afgelegde kilometers zoveel mogelijk worden gereduceerd.

Het stimuleringsprogramma "Lean and Green" is een uitvloeisel van het innovatieprogramma "Duurzame logistiek". Het stimuleert bedrijven om te groeien naar een hoger duurzaamheidniveau door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparing opleveren, maar gelijktijdig ook milieubelasting reduceren.