Provincie Antwerpen


12/03/2010

Provincie en Stad Antwerpen willen wereldrecord 'fair trade ijsjes eten'!

Kies jij voor fair trade? Kan een lekker ijsje je altijd smaken? Breek dan samen met provincie & stad Antwerpen het wereldrecord fair trade ijsjes eten!

Met de wereldrecordpoging 'fair trade ijsjes eten' slaan provincie en stad Antwerpen de handen in elkaar ter promotie van fair trade en bewust consumeren. Alle leerkrachten, leerlingen en geïnteresseerde lekkerbekken worden uitgenodigd om deze recordpoging tot een goed einde te brengen.

Alle leerkrachten, leerlingen en geïnteresseerde lekkerbekken worden uitgenodigd om, samen met ons, deze recordpoging tot een goed einde te brengen. Heb je interesse? Stuur ons dan vlug een bericht met volgende info. Voor individuen:

* naam & voornaam

* e-mail
Voor groepen:

* naam & voornaam begeleider

* aantal deelnemers

* e-mail
gsm-nummer begeleider (voor noodgevallen)

De wereldrecordpoging, met muziek van El Créme Glace Quès en in aanwezigheid van gedeputeerde Inga Verhaert & schepen Leen Verbist, gaat door op vrijdag 21 mei 2010, van 13u tot 15u, op de Grote Markt te Antwerpen. De overwinning wordt vanaf 15u gevierd met een optreden van Erik Baranyanka.

De wereldrecordpoging 'fair trade ijsjes eten' kadert in het breder geheel van het fair trade beleid van provincie Antwerpen. Zo verbruikt de provinciale administratie minstens twee fair trade producten of dranken, die ook worden geschonken op recepties. Deze initiatieven worden samen met andere fair trade acties regelmatig in de kijker geplaatst bij het eigen personeel. Daarnaast worden ook gemeenten ondersteund in het behalen en behouden van de titel FairTradeGemeente. Verder neemt provincie Antwerpen ook acties die de consumptie van lokale, duurzame voedingsproducten bevorderen. Tot slot werd een provinciale trekkersgroep opgericht om deze verschillende initiatieven in goede banen te leiden en in navolging de titel 'FairTradeProvincie' te behalen

Ook binnen het beleid van stad Antwerpen heeft fair trade sinds geruime tijd een vaste plaats verworven. Sinds 5 mei 2007 draagt stad Antwerpen met trots de titel FairTradeGemeente. Dat wil zeggen dat ze zelf producten van eerlijke handel (zoals thee, koffie, fruitsap, suiker en werkkledij) aankoopt en fair trade promoot naar de Antwerpse bevolking en dat ook de Antwerpse bedrijven en verenigingen inspanningen leveren.

Gedeputeerde Inga Verhaert en schepen Leen Verbist stellen dan ook: "Als je weet dat sommige producenten in het Zuiden vaak geen leefbare minimumprijs krijgen, onder mensonwaardige arbeidsomstandigheden werken en er bij de productie geen rekening gehouden wordt met het milieu, dan besef je dat wij als openbare besturen een verantwoordelijkheid en voorbeeldfunctie hebben om fair trade en bewust consumeren een kans te geven, zowel naar het eigen personeel, volwassenen als jongeren toe".

Inschrijven
Dit kan via e-mail (info@wereldrecord.provant.be ), via telefoon (03 240 56 53) en via de post (Liesbeth Andries, Dienst Noord-Zuidbeleid, Boomgaardstraat 22, 2600 Antwerpen). De deelname aan dit evenement is gratis.
Heb je nog vragen, geef dan zeker een seintje.

Praktische info
wanneer:
21 mei 2010 om 13 uur
waar:
Grote Markt, Antwerpen
Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, sp.a
tel. 03 240 52 53