Ingezonden persbericht



---





Persbericht
Press release below

SPSound presenteert i.s.m SMART Cinema
Nederlandse première van ODDSAC

Vrijdag 21 mei | Toegang E12,00 | Deur open 19:15
Locatie: SMART Project Space, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam Reserveren: reservations@smartprojectspace.net

SPSound presenteert met veel trots de enige echte Nederlandse première van ODDSAC door Animal Collective en Danny Perez bij SMART Project Space.

ODDSAC is het nieuwe samenwerkingsproject van de experimentele popgroep Animal Collective en videokunstenaar Danny Perez. Het is geen film waarvoor Animal Collective een soundtrack heeft gemaakt, noch een lang uitgevallen muziekclip. Het visuele album ODDSAC is het resultaat van vier jaar intensieve samenwerking tussen tussen Perez en de band. De muziek en het bewegende beeld vormen een geheel en zijn niet bedoeld om los van elkaar geconsumeerd te worden. Daarom ook zal ODDSAC alleen als DVD verschijnen - rond het begin van de zomer. Het project beleefde zijn wereldpremière op het Sundance Film Festival waar het zeer goed is ontvangen. Er wordt een nieuwe synthese tussen film en muziek gepresenteerd, en veroorzaakt een alomvattende ervaring die de conventionele vertelling ver overtreft.

Regisseur Danny Perez & leden van Animal Collective zullen de film introduceren bij het publiek. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Reserveren wordt aanbevolen. Na de film is er een afterparty met speciale gastDJ's!

Music - Animal Collective: Avey Tare, Panda Bear, Geologist, Deakin. Animal Collective is een losjes samenhangende viermans'band'die momenteel leden uit Lissabon, Baltimore, New York en Washington DC telt. Ze zijn al van kinds af aan bevriend, en sinds 2003 zijn ze samen als de Animal Collective en hebben sindsdien constant hoge waardering van de pers gekregen, en verdienen de reputatie van een van de belangrijkste en creatiefste muzikale acts van het nieuwe millennium. Hun muziek heeft geen duidelijk genre, het is een vaag soort freak-folk, vaak gespeeld zonder gitaar, bas, of drums, maar wel met een echte bandsound. Hun belangrijkste albums: Sung Tongs (2004), Strawberry Jam (2007), Merriweather Post Pavilion (2009)

Regisseur - Danny Perez

De evolutie van de esthetiek van kunstenaar Danny Perez is geïnspireerd door een gemuteerd gevoel voor ritme en de relatie tussen geluid en beeld. Zijn unieke visuele constructies zijn vertoond in galeries en musea overal ter wereld en samen met optredens van muziekgroepen als Black Dice. Danny is is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe speelfilm die een kruising moet worden tussen Bully, Altered States, en Evil Dead.

Links www.oddsac.com/, www.oddsac.com/media
Danny Perez http://diptriana.com/
Animal Collective http://www.myspace.com/animalcollective Trailer http://www.youtube.com/watch?v=2H48VtETngA&feature=player_embedded