Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ 18 MEI 2010

Ook eens echte kleur en actuele inhoud aan uw berichtgeving over het WK 2010 in Zuid-Afrika geven?

Van 21 mei tot en met 2 juni brengt een unieke Zuid-Afrikaanse voetbaldelegatie een bezoek aan Nederland. De reisgroep staat onder leiding van Minister Sakkie Jenner, sportminister van de Westelijke Kaapprovincie.

Wat maakt de deelnemers aan deze reis zo uniek? Het gaat om 27 voetbalcoaches uit de achterstandswijken. Gemeenschapscoaches die sinds 2006 zijn getraind door de Nederlandse Stichting Stars in their Eyes, en van wie gezegd mag worden dat zij levende voorbeelden zijn van hoe menselijke kracht en motivatie zelfs de grootste uitdagingen kunnen overwinnen.

Gedurende het bezoek aan Nederland zullen de coaches gevorderdentraining bij de KNVB ontvangen. Zij zullen vol in de belangstelling staan, mede omdat er in de periode 11 juni tot 11 juli een fototentoonstelling over Stars in their Eyes op Schiphol plaatsvindt.

U hoeft echter niet tot 11 juni te wachten, want vanaf 21 juni kan u persoonlijke gesprekken voeren met de Stars in their Eyes coaches, en actuele informatie krijgen over hoe zij invulling geven aan `touching the World Cup' in de Zuid-Afrikaanse achterstandswijken. Ook hoe zij keihard werken om ervoor te zorgen dat de WK 2010 niet op 11 juli stopt, maar dat er een echte nalatenschap overblijft.

U heeft toegang tot unieke mensen. Positief, dynamisch, kleurvol en met uitgesproken meningen. Bijvoorbeeld Desiree Ellis, voormalige aanvoerster van Banyana Banayana, de nationale dameselftal van Zuid-Afrika voor een recordperiode van 10 jaar. Geboren en opgegroeid in de achterstandswijken van Kaapstad, momenteel FIFA ambassadeur en zojuist verkozen tot ambassadeur van de beroemde sportorganisatie Laureus Foundation. Maar ook Xolile `Simba' Mata, een gemeenschapscoach uit Plettenbergbaai waar hij iedere dag onder de meest erbarmelijke omstandigheden de lokale jeugd levenslessen bijbrengt en voetbaltraining naar Nederlands model geeft.

Wij zijn trots om aan u toegang tot deze mensen te geven, zodat zij kleurvolle en actuele informatie aan u kunnen geven over hoe de WK werkelijk in de woongebieden van de `armste der armen' leeft.

Meer informatie is te vinden op www.starsintheireyes.nl



Ingezonden persbericht