Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 18-05-2010

AVRO-PROGRAMMA MISSERS: RECHT OP SCHADEVERGOEDING?

Het AVRO-programma Missers is een kritisch gezondheidsprogramma dat medische fouten tegen het licht houdt. De presentatie is in handen van Pieter Jan Hagens. Vrijdagavond 21 mei zendt de AVRO de laatste aflevering van deze reeks uit om 21.35 uur op Nederland 2.

Ali Karakus meldt zich in een jaar tijd meer dan vijftig keer met buikpijn bij de medische dienst van de gevangenis waarin hij verblijft. Pas als hij kermend van de pijn wordt aangetroffen in z'n cel mag hij naar een specialist. Die treft een tumor aan in z'n buik zo groot als een flinke voetbal en van 2,5 kilo zwaar. Ali wil dat de Staat schuld bekent en over de brug komt met een schadevergoeding.

Lucia Prinsen krijgt tijdens de bevalling per abuis een hoge dosis adrenaline toegediend omdat een arts-assistent twee doosjes heeft verwisseld. Dit is zeer gevaarlijk: het kan leiden tot hartproblemen of een hersenbloeding. Lucia brengt een gezonde zoon ter wereld, maar zelf houdt ze na de bevalling tal van lichamelijke en geestelijke klachten. Ze kan niet meer werken en eist genoegdoening van het ziekenhuis in de vorm van een schaderegeling.

Kijk ook op: missers.avro.nl

Missers, vrijdag 21 mei om 21.35 uur bij de AVRO op Nederland 2.