Arcadis NV

Arnhem, 21 mei 2010
ARCADIS Logos wint project voor pelletfabriek Samarco ter waarde van US$ 80 million

ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag bekend gemaakt dat dochteronderneming ARCADIS Logos in Brazilië een contract van US$ 80 miljoen heeft getekend met Samarco, een onderneming die eigendom is van VALE en BHP. ARCADIS Logos gaat projectmanagement diensten leveren voor de bouw van een pelletfabriek (het P4P project). Met een totale investeringssom van US$ 2,8 miljard, moet dit project leiden tot een capaciteitsuitbreiding van het pellet complex van Ubu tot een totaal 30 miljoen ton per jaar.

Het P4P project omvat de bouw van een nieuwe ijzerertsfabriek in de staat Minas Gerais, en een nieuwe pelletfabriek die wordt geïntegreerd in een bestaande opslagfaciliteit voor ijzererts in de staat Espirito Santo. De twee locaties zullen met elkaar verbonden worden door een pijplijn met een totale lengte van 400 km als onderdeel van het P4P project. Het project zal in twee fasen worden uitgevoerd en in totaal bijna vier jaar duren. De eerste fase, die loopt tot december 2010, richt zich op het uitwerken van de haalbaarheidsstudies en omvat ongeveer 5% van de totale contractwaarde. De start van de tweede fase vereist goedkeuring van de aandeelhouders (VALE en BHP) in december 2010. De tweede fase betreft de bouw van de installaties die naar verwachting in december 2013 zal worden afgerond met de ingebruikname van de pelletfabriek. ARCADIS Logos zal projectmanagement en adviezen leveren voor Samarco met een team van circa 230 mensen op vier verschillende werklocaties.

"Onze langjarige ervaring met projectmanagement in de mijnbouw en de manier waarop we hebben bijgedragen aan het vorige pelletproject van Samarco waren de belangrijkste reden waarom ARCADIS Logos is geselecteerd voor deze belangrijke opdracht. Het contract biedt continuïteit voor onze lange termijn relatie met Samarco en versterkt de goede relatie tussen ARCADIS Logos en haar klanten," aldus Manoel Antonio A. Avelino da Silva, directeur van ARCADIS Logos.

Over ons:

ARCADIS is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, water, milieu en gebouwen. We verbeteren mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven, door balans aan te brengen in de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met 15.000 medewerkers en EUR 1,8 miljard omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities. ARCADIS ondersteunt UN-HABITAT met kennis en expertise om de leefomstandigheden in snel groeiende steden over de hele wereld te verbeteren. Bezoek ons op www.arcadis.com

Contact