Gemeente Brummen


Wilt u Gast van de raad zijn?

(Oorspronkelijke publicatie datum: 20-05-2010)

Sinds 18 maart is er een nieuwe gemeenteraad. Maar ook de nieuwe raad zet een belangrijk vast gebruik voort. Namelijk het maandelijks ontvangen van enkele bijzondere bezoekers, de gasten van de raad. Vindt u het leuk of interessant om als speciale gast van de raad een vergadering bij te wonen, dan kunt u zich hiervoor ook zelf aanmelden. Dat kan bij de centrale informatiebalie van het gemeentehuis.

Wat is een 'gast van de raad'?
Elke maand wordt een aantal willekeurige inwoners uit onze gemeente uitgenodigd om als gast van de raad aanwezig te zijn bij een openbare raadsvergadering. Zij worden dan voorafgaande aan de raadsvergadering ontvangen door enkele raadsleden die een toelichting geven op het werk van een raadslid, het functioneren van de lokale democratie en de onderwerpen van de vergadering van die avond. De gasten van de raad wonen vervolgens de vergadering bij op speciaal voor hen gereserveerde plaatsen. Ook na afloop van de vergadering is er gelegenheid op informele wijze met de leden van de gemeenteraad en het college na te praten over de raadsvergadering en het raadswerk.

Zelf aanmelden kan ook
Het is niet noodzakelijk om te wachten dat u hiervoor een schriftelijke uitnodiging ontvangt. U kunt zich nu al aanmelden bij de centrale informatiebalie van het gemeentehuis. Dit kan telefonisch via telefoonnummer (0575) 56 82 33 of via e-mailadres voorlichting@brummen.nl. Daarnaast bent u uiteraard ook van harte welkom om iedere raadsvergadering bij te wonen als gewone gast. Op de speciale pagina over de gemeenteraad op de website www.brummen.nl vindt u meer informatie over de Brummense gemeenteraad.