Ingezonden persbericht


()

PERSBERICHT

Nederlands en Frans goud voor Kempen & Co
Starmine awards voor advies vastgoedbeleggingen

AMSTERDAM, 21 mei 2010 - Kempen & Co is hoog geëindigd in de prestigieuze Europese Starmine analyst awards voor beste 'stockpickers'. Dick Boer, directeur vastgoedresearch en analist op de Nederlandse vastgoedfondsen werd in Europa nummer drie. De derde plaats in Starmine (gekozen uit meer dan 70 vastgoedanalisten) betekent dat beleggers op basis van de aanbevelingen van de specialisten van Kempen & Co de op twee na hoogste return halen in Europees vastgoed. .

Voor de Nederlandse markt deed Kempen & Co de beste aanbevelingen. Eerder dit jaar werd al bekend dat analist Boudewijn Schoon, van Kempen & Co, net als in 2006 de beste aanbevelingen gaf voor Franse vastgoedaandelen.

"Ik ben ontzettend blij dat de aanbevelingen die we het afgelopen jaar hebben gemaakt op Nederlandse en Franse vastgoedaandelen hebben geleid tot erkenning door Starmine en dat we daarmee tot de Europese top behoren", zegt Joof Verhees, directeur van Kempen & Co. "Het vastgoedresearchteam is met vijf analisten het grootste team in Europa en het is een prestatie dat we in de top van Starmine zijn geëindigd dit jaar."

Naast deze erkenning legde Dirk Verbiesen vorig jaar bovendien beslag op de eerste plaats bij de uitverkiezing van de beste stockpicker in de Europese Construction & Materials Sector. Verhees ziet de prijzen als een stimulans. "Wij willen de beste zijn in onze specialismen. Iedere onafhankelijke externe erkenning is het bewijs dat we slagen in onze missie. Een prijs winnen is niet het belangrijkste, maar het betekent erkenning voor onze topspecialisten, dat zij toprendementen halen voor onze cliënten."

# # # #

Over Kempen & Co
Kempen & Co N.V. (Kempen & Co) is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co biedt diverse gespecialiseerde financiële diensten aan ten behoeve van institutionele beleggers, ondernemingen, financiële instellingen, (semi-) overheidsinstellingen, stichtingen en vermogende particulieren. Kempen & Co is een 100% dochteronderneming van F. van Lanschot Bankiers N.V. (Van Lanschot). Van Lanschot en Kempen & Co staan als bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. en zijn in het bezit van een vergunning op grond van artikel 2:11 van de Wet op het financieel toezicht (Wft). Van Lanschot en Kempen & Co zijn tevens als financiële onderneming geregistreerd bij de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) te Amsterdam.

Kempen Capital Management N.V. (KCM) is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co en biedt diensten aan op het gebied van vermogensbeheer. KCM is een gespecialiseerde vermogensbeheerder met een uitgesproken beleggingsstijl in Europese aandelen, obligaties en onroerendgoedfondsen voor diverse institutionele beleggers, stichtingen en vermogende particulieren. Daarnaast biedt KCM integrale fiduciaire beleggingsoplossingen aan en selecteert het beleggingsboutiques voor klanten. KCM streeft naar optimale beleggingsresultaten en werkt met zeer gespecialiseerde management teams.

Kempen & Co Corporate Finance B.V. is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co en richt zich op advisering bij fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties. Tot de opdrachtgevers behoren zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen alsmede buitenlandse ondernemingen die zich (willen) richten op de Nederlandse markt.

Kempen & Co Securities richt zich op effectenbemiddeling, met name in Nederlandse aandelen en derivaten en Europese vastgoedondernemingen, ten behoeve van professionele beleggers in Europa en de VS. Kempen & Co Securities biedt cliënten kwalitatief hoogwaardige research en orderuitvoering.

Nadere informatie over Kempen & Co kunt u vinden op www.kempen.nl


Ingezonden persbericht