Persbericht

FIBA kiest LEWIS PR voor promotie WK basketbal 2010

Eindhoven, 21 mei 2010 - FIBA, de internationale basketbalfederatie, heeft communicatiebureau LEWIS PR aangesteld om meer bekendheid te genereren voor de organisatie en voor het aankomende wereldkampioenschap basketbal bij de 213 deelnemende landen.

Na een uitgebreide selectieprocedure is LEWIS PR geselecteerd om de aandacht te vergroten voor de tweede grootste sport ter wereld, het overkoepelende orgaan FIBA en het FIBA Wereldkampioenschap. Dit is het grootste basketbalevenement dat ooit georganiseerd is en het grootste evenement ooit in Turkije.

LEWIS zal FIBA adviseren over de mediastrategie, profilering en social media-activiteiten in de komende maanden.

Het wereldkampioenschap vindt plaats van 28 augustus tot 12 september. In totaal nemen 24 teams deel, met 288 spelers die in totaal 80 wedstrijden spelen.

"LEWIS onderscheidt zich in professionaliteit, enthousiasme en innovatief karakter. Ook heeft LEWIS snel en duidelijk onze behoeftes goed ingeschat om vanuit mediaperspectief de juiste resultaten te bereiken", zegt Patrick Baumann, Secretary General bij FIBA en lid van het IOC.

"Basketbal is één van de meest populaire sporten ter wereld en brengt mensen samen. Daarom zijn we verheugd dat FIBA voor ons gekozen heeft om wereldwijd meer aandacht te vragen voor de sport en voor de federatie. We kijken er dan ook erg naar uit om deze zomer dit wereldkampioenschap onder de aandacht van de media te brengen," aldus Paul Charles, Chief Operating Officer LEWIS PR.

Het team dat het FIBA Wereldkampioenschap 2010 wint, wordt automatisch geselecteerd voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Voor meer informatie zie: http://www.turkey2010.fiba.com