Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

PvdA Noord-Holland wil goederenvervoer over water stimuleren: "Laad- en loswallen mogelijk maken in Structuurvisie"

De PvdA Noord-Holland wil goederenvervoer over water stimuleren. De PvdA-statenleden Ed Wagemaker en Gohdar Massom hebben daarom in Provinciale Staten een motie ingediend die vraagt om in de Provinciale Structuurvisie rekening te houden met toekomstige locaties voor laad- en loswallen in Noord-Holland.

PvdA-statenlid Gohdar Massom: "Goederenvervoer over water is een aantrekkelijk alternatief voor het wegverkeer, waarmee het overbelaste wegennet in Noord-Holland kan worden ontlast. Bovendien is de binnenvaart milieuvriendelijk: per ton vracht stoot een schip zesmaal minder CO2 uit dan een vrachtwagen."

Op verschillende plekken bestaan initiatieven om een laad- en loswal te realiseren. PvdA-statenlid Ed Wagemaker: "Deze initiatieven kunnen een impuls betekenen voor de Noord-Hollandse economie en kunnen de transport en logistiek functie van Nederland als distributieland versterken. Planologische knelpunten vormen echter vaak een hinder bij de aanleg van laad- en loswallen. De PvdA wil daarom dat de realisatie van laad- en loswallen in de Provinciale Structuurvisie mogelijk wordt gemaakt."

Donderdag 27 mei stemmen Provinciale Staten over de verschillende ingediende moties en amendementen bij de Provinciale Structuurvisie.


*** EINDE PERSBERICHT ***

Noot voor redacties



Provincie Noord-Holland