Tweede Kamer der Staten Generaal


---


21 mei 2010

Handtekeningenactie voor door Marokko uitgezet echtpaar

De ChristenUnie lanceert vandaag de handtekeningenactie ActieBoonstra.nl voor behoud van Kindertehuis Village of Hope in Marokko. Het Nederlandse echtpaar Boonstra werd op 8 maart dit jaar met de andere pleegouders opgepakt en Marokko uitgezet. Het startschot voor de actie wordt, in aanwezigheid van het echtpaar Boonstra, gegeven door Tweede Kamerlid Joël Voordewind, kandidaat-Kamerlid Gert-Jan Segers en initiatiefnemer Tijmen van Oldenrijk bij het ChristenUnie-rondetafelgesprek over godsdienstvrijheid, vanmiddag in het Tweede Kamergebouw. Hierbij zijn ook vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap aanwezig.

Het kindertehuis, waar de kinderen tien jaar lang opgroeiden in christelijke gezinnen, werd plotseling en zonder proces beschuldigd van het willen bekeren van de kinderen. Een abrupte onderbreking van een uitstekende relatie met de Marokkaanse overheid.

Het doel van de actie is om mensen massaal de kans te geven te protesteren, om zodoende de discussie en de dialoog op gang te brengen. Een eerste gesprek tussen pleegouders Herman en Jettie Boonstra en een Marokkaans vertegenwoordiger, de Ambassadeur van Marokko voor de Europese Unie werd op het laatste moment afgeblazen.

Tweede Kamerlid Joël Voordewind: ,,De vrijheid van het echtpaar is door de Marokkaanse overheid op brute wijze geschonden. En er dreigen meer christenen het land te worden uitgezet. Ik wil met name de Marokkaanse en Turkse gemeenschap in Nederland oproepen deze petitie voor godsdienstvrijheid aan de Koning van Marokko te ondertekenen."

Tijmen van Oldenrijk, initiatiefnemer van de actie: ,,Wij willen alle vaders en moeders oproepen om te tekenen en iedereen met een hart! Marokkanen die ik heb gesproken vinden het ook vreselijk."

////////////