Ingezonden persbericht



---


-Persbericht-

Primeur voor Wesley Sneijder
Eerste Nederlandse international op schoen uit 'Nike Elite Series'

Hilversum, 21 mei 2010 - Wie aankomende zaterdag wint, staat nog geheel open, maar Wesley Sneijder kan wel hét verschil maken in de finale. Omdat winst en topprestaties mede afhangen van het gebruik van materiaal en details, is Sneijder zaterdag de eerste Nederlandse international die aantreedt op de Nike Total90 Laser III Elite. Deze schoen maakt onderdeel uit van de nieuwe Nike Elite Series, de schoenen die deze zomer in Zuid-Afrika door alle Nike-spelers worden gedragen.

Wesley Sneijder betreedt zaterdag als eerste Nederlandse speler het veld met de nieuwe Nike Total90 Laser III Elite voetbalschoenen. Andere Nederlands elftal spelers volgen dus later.

Elites dragen Elite schoenen
De Elite versie van de eerder verschenen Nike Total90 Laser III voetbalschoen is speciaal ontwikkeld voor spelers die willen passen met uiterste precisie en zoals Sneijder gespecialiseerd zijn in het scoren van goals. Het innovatieve schotveld van de schoen voorziet van meer schotkracht en stelt hem in staat de bal op veel verschillende manieren te raken zonder nauwkeurigheid op te offeren.

De Nike Elite Series is een collectie die bestaat uit de Mercurial Vapor SuperFly II, de Nike CTR360 Maestri, de Nike Total90 Laser III en de Nike Tiempo Legend. Alle grote Nederlandse spelers van Nike zoals onder meer Klaas-Jan Huntelaar, John Heitinga, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder treden in Zuid-Afrika aan op één van deze vier superieure, vederlichte modellen met een uniek design. De Nike Elite Series ligt vanaf zaterdag 22 mei wereldwijd, maar gelimiteerd in de winkels en is tevens verkrijgbaar via www.nikestore.com

NIKE Football+

Kopers van de nieuwe voetbalschoenen krijgen bovendien via een unieke code toegang tot NikeFootball+, een digitaal trainingsprogramma van topcoaches en topspelers zoals Fernando Torres. Dankzij de combinatie van de voetbalschoentechnologie met het digitale coachingsprogramma van NikeFootball+, koop je dus niet alleen nieuwe schoenen, maar een heel totaalpakket voor verbetering van je spel.

Over Nike
Nike, Inc., gevestigd nabij Beaverton, Oregon (V.S.), is 's werelds toonaangevende ontwerper, verkoper en distributeur van authentiek sportschoeisel, apparatuur en accessoires voor een breed scala aan sporten en fitnessactiviteiten. Volledige dochterondernemingen van Nike zijn onder anderen Converse Inc., dat sportschoeisel, -kleding en -accessoires ontwerpt, verkoopt en distribueert; Cole Haan, dat luxe schoeisel, handtassen, accessoires en jassen ontwerpt, verkoopt en distribueert; Umbro Ltd., een toonaangevend wereldwijd voetbal (soccer) merk met vestiging in het Verenigd Koninkrijk; en Hurley International LLC, dat schoeisel, kleding en accessoires voor actiesporten en jongeren ontwerpt, verkoopt en distribueert. Voor meer informatie, ga naar www.nikebiz.com.

**