Ingezonden persbericht


Mei 2010

Ik zie ze vliegen

Dag in dag uit versteld staan van nachtbrakers en schreeuwlelijkerds

Maak kennis met de zoetgevooisde merel en lees meer over een overdosis wielewaal in de nieuwe bundel van Hans Peeters. Voor Ik zie ze vliegen combineerde hij zijn eigen scherpe observaties met waarnemingen van andere vogelliefhebbers. Een verzameling enthousiaste verhalen is het resultaat. Een vermakelijk en leerzaam boek, vol wetenswaardigheden en voorzien van treffende zwartwitfoto's.

Een beetje gierzwaluw vliegt in zijn leven omgerekend tien keer op en neer naar de maan. Een merelpaar broedt wel vier of vijf keer per jaar. En het ei van een goudhaantje weegt minder dan een gram. Deze en vele andere opmerkelijke vogelfeiten staan beschreven in Ik zie ze vliegen, de nieuwe bundel van Hans Peeters.

Peeters combineert zijn eigen ervaringen en observaties met fragmenten uit gesprekken met vogelliefhebbers, boswachters en andere deskundigen. Op luchtige wijze vertelt hij over zijn vele ontmoetingen met vogels. Lees meer over een 'overdosis wielewaal', 'ontmussing' en de 'watersnipblues'. Maar ook serieuze onderwerpen, zoals het uitsterven van de reuzenalk, gaat Peeters niet uit de weg.

Een breed scala vogels passeert de revue, van onze eigen boomklever en dwergstern tot meer exotische exemplaren als de troepiaal en de liervogel. Maak kennis met de zoetgevooisde merel, de miauwende buizerd en de jodelende wielewaal. Peeters weet bij elke soort een vermakelijk verhaal te vertellen, telkens vanuit een andere plaats in Nederland of ver daarbuiten.

Ik zie ze vliegen is een levendige verzameling verhalen van een enthousiaste vogelaar; vol leuke feitjes en opmerkelijke weetjes. Met zijn vlotte pen en oog voor detail inspireert Peeters de lezer zelf ook op een andere manier naar vogels te kijken. Een smakelijk boek met pakkende zwartwitfoto's, geschikt voor elke vogel- en natuurliefhebber.

Hans Peeters werkt bij Vogelbescherming Nederland en is hoofdredacteur van het magazine Vogels. Ook schrijft hij regelmatig natuurreportages, onder meer voor De Telegraaf.

Eerder verschenen van dezelfde auteur
Beesten in het nieuws (2008); Vogels en de wet.nl (2008).

Ik zie ze vliegen

Dag in dag uit versteld staan van nachtbrakers en schreeuwlelijkerds

Auteur: Hans Peeters
Uitgever: KNNV Uitgeverij i.s.m. de Telegraaf Uitvoering: 228 p., 13,5 x 21,5 cm, genaaid gebrocheerd in twinflex, met zwartwitfoto's ISBN: 978 90 5011 339 7
Prijs: ¤ 14,95