Ingezonden persbericht


AL MEER DAN 17.000 BEZOEKERS NAAR JAN KRUIS-EXPOSITIE IN STRIPMUSEUM

Naar schatting ruim 80% vrouwelijke bezoekers naar Jan, Jans en de kinderen

Groningen, vrijdag 21 mei 2010 - Jan, Jans en de kinderen en de rode 'je-weet-wel-kater' blijken onverminderd populair. Dat blijkt uit het enorme aantal bezoekers dat in amper drie maanden tijd een bezoek bracht aan de expositie rondom het werk van hun geestelijk vader Jan Kruis in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. Tot nu toe kwamen al meer dan 17.000 bezoekers af op 'Het Theater van Jan Kruis'. Een opvallende ruwe schatting leert dat zo'n 80% van het vrouwelijke geslacht is.

Het vooraf beoogde totaal aantal van 20.000 bezoekers in ruim vijf maanden, wordt naar verwachting al in ruim drie maanden bereikt. Sinds de opening eind februari bezochten al meer dan 17.000 liefhebbers de expositie 'Het Theater van Jan Kruis' in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. In de expositie is een grote rol weggelegd voor Jan, Jans en de kinderen, de semiautobiografische creatie van Kruis, die al veertig jaar in vrouwenweekblad Libelle verschijnt. Dat verklaart waarschijnlijk ook het opmerkelijke aandeel vrouwelijke bezoekers: een ruwe schatting van het museum leert dat zo'n 80% van de bezoekers vrouw is. Oorspronkelijk zou de expositie te zien zijn tot en met 5 september. Als de bezoekersstroom aanhoudt overweegt Het Nederlands Stripmuseum Groningen de expositie te verlengen tot een nader te bepalen tijdstip.

'Het Theater van Jan Kruis'
'Het Theater van Jan Kruis' heeft een theatrale uitstraling. De bezoeker komt door een poort van gordijnen binnen in een soort schouwburgfoyer met een intieme en enigszins klassieke uitstraling. Hier hangt het werk verdeeld over de onderdelen Komedie, Drama en Avontuur. Op deze manier kan de bezoeker goed zien hoe Jan Kruis telkens weer zijn figuren als echte acteurs opvoert. Met behulp van een touch-screen kan men animaties, interviews en ook de tv-verhaaltjes van Jan, Jans en de kinderen bekijken. In een carrouseltheater kunnen bezoekers aanschuiven bij de familie Tromp.
---



Ingezonden persbericht