Nieuwe Groeten Uit... Nederland anno nu

13/04/2010 08:30

Nationaal Historisch Museum

Tentoonstelling presenteert nieuwe ansichtkaarten voor Nederland

Nieuwe Groeten Uit... Nederland anno nu

Voor het project Nieuwe Groeten Uit... riepen het Nationaal Historisch Museum, Foam Fotografiemuseum Amsterdam en het ANP Historisch Archief het publiek op om nieuwe beelden voor Nederland in te sturen. In totaal kwamen er bijna achtduizend foto's binnen. Er zijn foto's van prachtige zonsondergangen, molens en bloembollenvelden die direct in de kaartenbak bij de toeristenkiosk kunnen. Maar evengoed beelden van de Nederlandse regelzucht, de nieuwe stedelijkheid en de multiculturele samenleving. Samen bieden ze een uniek tijdsbeeld voor Nederland anno nu, een bron voor nieuwe ansichten voor Nederland.

Tentoonstelling Nieuwe Groeten Uit...

Van 21 mei tot en met 20 juni 2010 is een overzicht van alle ingestuurde foto's te bewonderen in het Koetshuis in Arnhem. Het ANP Historisch Archief levert daarbij historische beelden die de ingezonden foto's in perspectief plaatsen.

Maak je eigen ansichtkaart van Nederland

Bezoekers kunnen in het Koetshuis op een multimedia-installatie zelf een ansichtkaart samenstellen. De computer zoekt uit de enorme beeldenreeks steeds een door de bezoeker gekozen selectie foto's uit, tot er uiteindelijk maar één beeld van Nederland overblijft. Van dat persoonlijke beeld wordt een ansichtkaart gemaakt. Je eigen ansichtkaart samenstellen kan vanaf 21 mei ook via www.nieuwegroetenuit.nl.

Wandelroute in de binnenstad van Arnhem

Een wandelroute door de Arnhemse binnenstad leidt langs foto's op buitenmuren, winkels (waaronder By Maeve en Arnhem Coming Soon), restaurants (zoals Dudok) en leegstaande etalages. De wandelroute is vanaf 21 mei in flyervorm overal in Arnhem te verkrijgen of te downloaden op www.nieuwegroetenuit.nl.

Publicatie Nieuwe Groeten Uit... ansichten voor Nederland

Bij de tentoonstelling verschijnt de mooie uitgave Nieuwe Groeten Uit... ansichten voor Nederland, door Hans Aarsman en Anna Woltz. Het boek ligt vanaf 21 mei in de boekwinkels. Burgemeester Krikke neemt het eerste exemplaar in ontvangst tijdens de officiële opening van de tentoonstelling op 20 mei.

Nieuwe Groeten Uit... werd mogelijk gemaakt door de Bankgiro Loterij.

Open: 21 mei t/m 20 juni, zo-ma 12-17 uur, di-za 10-17 uur, winkels tijdens openingstijden.

Locatie: Het Koetshuis is bereikbaar via de ingang Steenstraat 9 of Ingenieur J.P. Muijlwijkstraat 450 (direct achter de Sint Martinuskerk).

Toegang: Nieuwe Groeten Uit... is gratis.

Ook in Arnhem: Nationaal Concert INNL

Op 23 mei organiseert het Nationaal Historisch Museum het eerste Nationaal Concert INNL in het Sonsbeekpark in Arnhem. Met op het podium: Wouter Hamel en leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Aanvang 16:00 uur. Vrij toegankelijk.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.nieuwegroetenuit.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (