De fabriek in Silicon Valley wordt de bakermat van de sedan Model S

De fabriek in Silicon Valley wordt de bakermat van de sedan Model S

PALO ALTO, Californië--(BUSINESS WIRE)-- 20100521 --

Tesla Motors heeft de voormalige fabriek van NUMMI in Fremont, Californië, gekocht waar het bedrijf de sedan Model S en andere toekomstige modellen van Tesla gaat bouwen. Nog in april van 2010 werd de fabriek van NUMMI gebruikt door Toyota voor de productie van de Corolla en de Tacoma waarbij gebruik is gemaakt van het productiesysteem van Toyota dat toonaangevend is in de industrietak. Het is één van de grootste, meest geavanceerde en minst vervuilende autofabrieken ter wereld.

De fabriek kan een half miljoen voertuigen per jaar produceren, en dat is ongeveer 1 procent van de totale autoproductie in de hele wereld. De bekroonde fabriek ligt aan de oorsprong van het beroemde productiesysteem van Toyota, een systeem dat op grote schaal is nagebootst en dat leidde tot spectaculaire kwaliteitsverbeteringen, ongekende productieflexibiliteit en grote tevredenheid bij de werknemers.

Het Model S wordt naar verwachting de eerste topsedan die zuiver en alleen op elektriciteit wordt aangedreven en wordt geheel nieuw ontworpen om volledig te profiteren van de constructie van elektrische voertuigen. De sedan, die Tesla in maart 2009 heeft onthuld, kent naar verwachting een basisprijs van USD 49.900 inclusief belastingvoordeel, en is bedoeld om baanbrekende ontwerp en technologie in de autowereld te leveren. Het Model S kent een optionele accu voor een grotere actieradius en kan per oplading ongeveer 450 kilometer afleggen.

De fabriek bevindt zich in de stad Fremont in Silicon Valley in het noorden van Californië, vlakbij Tesla’s hoofdkwartier in Palo Alt. Op deze locatie kan Tesla de beste technici in Silicon Valley inhuren. De geringe afstand verzekert ook een strakke feedback tussen engineering, productie en andere afdelingen binnen het bedrijf.

„De Tesla-fabriek biedt in feite een ideale combinatie van de harde kern aan technisch talent in Silicon Valley, traditioneel talent op het gebied van autotechniek en het bewezen productiesysteem van Toyota,” merkte de CEO van Tesla, Elon Musk, op. “De nieuwe Tesla fabriek biedt ons veel ruimte om uit te breiden.”

Toyota produceerde zijn laatste auto nog pas vorige maand in die fabriek. Tesla begon begin dit jaar besprekingen om de fabriek te kopen toen het bedrijf ook mogelijkheden in Downey en Long Beach onder de loep nam. Door de recente productie van voertuigen van topkwaliteit en de mogelijkheden tot expansie viel deze fabriek meer in het oog dan andere locaties.

Over Tesla

Het doel van Tesla is het produceren van steeds beter betaalbare elektrische auto's voor gewone kopers waarbij ze de kosten van EV's gestaag omlaag brengen. Tesla is gevestigd in Palo Alto, Californië, en heeft meer dan 1000 Roadsters geleverd aan klanten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Tesla ontwerpt en produceert EV's en componenten voor de aandrijving van EV's. Op dit moment is Tesla de enige autoproducent in de VS die EV's in serie produceert die op de snelweg zijn toegelaten. De Tesla Roadster trekt sneller op dan de meeste sportwagens maar produceert geen uitstoot. De monteurs van Tesla komen aan huis om een onderhoudsbeurt te geven aan de Roadsters.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Tesla Motors
Khobi Brooklyn, 650-681-5452

kbrooklyn@teslamotors.com