Ingezonden persbericht


Beste coverbands op 'Leidseplein LIVE 2010'

Op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 mei a.s. staat het wereldberoemde Leidseplein in Amsterdam wederom volledig in het teken van live muziek. 'Leidseplein LIVE' wordt ook dit jaar georganiseerd door LIVE Music Events bv i.s.m. Belangenvereniging Horeca Leidsebuurt en is uitgegroeid tot een waar begrip in de Amsterdamse evenementenwereld. Het Leidseplein wordt hiervoor twee keer per jaar omgetoverd in een gratis toegankelijk festivalterrein. Op dit 3-daags evenement worden 13 van de beste coverbands van Nederland afgewisseld met de alom bekende DJ's van het Leidseplein.

De organisatie is ook dit jaar in handen van LIVE Music Events bv die ook initiatiefnemer en organisator is van Nederlands grootste bandcompetitie 'The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso'. Door de honderden competitierondes en de duizenden bands die zich jaarlijks inschrijven, heeft 'The Clash' het beste overzicht van de stand van zaken in de wereld van de coverbands. "Toen de initiatiefnemers (Belangenvereniging Horeca Leidsebuurt) van 'Leidseplein LIVE' vier jaar geleden besloten de focus op herkenbare en kwalitatieve covermuziek te richten, was de link met 'The Clash' dan ook snel gemaakt", aldus John Van den Borne, de grote man achter LIVE Music Events bv en dus The Clash of the Cover Bands. "We kunnen trots stellen dat we wederom het neusje van de zalm kunnen presenteren deze editie van 'Leidseplein LIVE'. Eén groot feest der herkenning!"

Programma vrijdag 21 mei - Tribute Night:

- 17.30 uur: Pink Noise: Pink Floyd tribute uit Groesbeek
- 19.15 uur: Bad Medicine: Bon Jovi tribute uit Nederweert
- 21.00 uur: In the Name of: U2 tribute uit Barendrecht
- 22.45 uur: Present Danger: Metallica tribute uit Kaatsheuvel

Programma zaterdag 22 mei - Rock & Dance Night:

- 17.30 uur: Frihals: Pop, Rock uit Leeuwarden
- 19.15 uur: Souk Ma Lens: Blues, Rock, Dance uit Baarn
- 21.00 uur: CATCH!: Rock, Dance uit Den Haag

- 22.45 uur: Rattlesnake Shake: PartyRock, Nederpop uit Oss

Programma zondag 23 mei - Dance Classics, Soul, Classic Rock Night:
- 14.30 uur: Shotgun Shadow: CountryRock uit Deurne
- 16.00 uur: Groove Department: Party, Rock & Roll uit Groningen
- 17.45 uur: Campaign: Classic Rock uit Horst - winnaar 'The Clash of the Cover Bands Award 2009/2010')
- 19.30 uur: Noises R Back: Dance Classics, Nederpop uit Den Haag
- 21.30 uur: PitchLight: Soul, Pop, Rock uit Roermond

De winnaars van 'The Clash of the Cover Bands' PitchLight uit Roermond (2008/2009), Rattlesnake Shake uit Oss (2006/2007) en Present Danger uit Kaatsheuvel (2007/2008) zullen tijdens hun optreden op 'Leidseplein LIVE' ook hun Mega Top-100 hits ten gehore brengen. Deze singles zijn onderdeel van het prijzenpakket dat zij hebben gewonnen tijdens de vorige edities van 'The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso'.

Tussen alle coverbands door verzorgen de Leidseplein DJ's voor gezellige pauzemuziek, waardoor er continu iets te beleven is op het plein. Het beloven dus drie energieke en spectaculaire dagen te worden. Kortom, het Leidseplein is op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 mei a.s. absoluut 'the place to be' voor iedereen die van gezelligheid en live-muziek houdt! Meer informatie over het evenement en de optredende artiesten is na te lezen op www.theclashofthecoverbands.com.

EINDE PERSBERICHT




Ingezonden persbericht