Paradiso Amsterdam

Beste redactie,

Met veel plezier presenteert Liefde in de Stad 'Soap Opera', een sprookjesachtige bellenblaasperformance op het Koningsplein in Amsterdam, vanaf a.s vrijdag 21 mei.

Soap Opera is een onverwachte en betoverende performance van bellenblaas. Vanuit de kastanjeboom op het Koningsplein in Amsterdam worden 's avonds laat met behulp van bellenblaasmachines honderden bellen per minuut geblazen. Deze zeepbellen worden uitgelicht waardoor ze in het donker een magische gloed afgeven.

Soap Opera is een project van de kunstenaars Bogomir Doringer en Dave Captain. Het refereert aan het Latijnse gezegde: 'Homo Bulla Est': 'de mens is een luchtbel' - wat verwijst naar de schoonheid en vergankelijkheid van de mens (Varro, 116-27 voor Christus).

Soap Opera is onderdeel van de kunstmanifestatie Liefde in de Stad. Liefde in de Stad is een project van Paradiso en nodigt kunstenaars uit om liefdesbevorderende kunstwerken te realiseren in de openbare ruimte van Amsterdam.

De opening vindt plaats op vrijdag 21 mei, om 22.00 uur. Daarna is de performance dagelijks te zien van 22.00 tot 22.30 tot en met donderdag 27 mei.

NB: Check voor definitieve data en tijden de website. De performance is weersafhankelijk en zal bij regen worden uitgesteld.