DAF Trucks PERSBERICHT

Jury prijst betrouwbaarheid, efficiency en milieuvriendelijkheid PACCAR-motoren DAF onderscheiden tijdens 'Bus World Asia'

Tijdens de eerder deze maand in Sjanghai gehouden 'Bus World Asia' is DAF onderscheiden met de prestigieuze 'Award for the Alternative Plaza 2010'. DAF ontving de titel vanwege de toonaangevende betrouwbaarheid, duurzaamheid en brandstofefficiency van de 9,2 liter PACCAR PR- en 12,9 liter PACCAR MX-motoren. Ook het feit dat DAF voor toepassing in bussen en touringcars als eerste in Azië ultra-schone EEV-motoren aanbiedt, speelde een belangrijke rol bij de toekenning van de Award.

'Bus World Asia' geldt als één van de meest vooraanstaande tentoonstellingen ter wereld op het gebied van bussen en touringcars en wordt jaarlijks in Sjanghai gehouden. In 2007, 2008 en 2009 werd daar DAF uitgeroepen tot 'Best Engine Producer of the Year'.Deze titel is opgevolgd door de 'Award for the Alternative Plaza' en erkent toeleveranciers van de bus- en touringcarindustrie, die met name ook op het gebied van milieuzorg een bijzondere prestatie hebben geleverd. De jury bestaat uit 25 leden, waaronder vertegenwoordigers van de organisatie van de tentoonstelling en zowel Chinese als internationale vakjournalisten.

"DAF heeft de waardevolle onderscheiding gekregen vanwege de toonaangevende betrouwbaarheid en duurzaamheid en het gunstige brandstofverbruik van de PACCAR-motoren", aldus juryvoorzitter Martial Benoot. "DAF is bovendien de eerste fabrikant die voor toepassing in bussen en touringcars op de Chinese markt ultra-schone EEV-dieselmotoren aanbiedt, waarvan de uitstoot van roetdeeltjes nog eens minimaal 33% lager ligt ten opzichte van de huidige Euro 5-norm en de Chinese equivalent daarvan. Ook vanwege deze voortrekkersrol op het gebied van milieuzorg, is DAF onderscheiden met de 'Award for the Alternative Plaza 2010'."

"Al sinds 2001 levert DAF motoren aan gerenommeerde Chinese busproducenten als Zhongtong, Youngman en Higer", reageerde Ron Bonsen, lid van de Board of Management van DAF Trucks en verantwoordelijk voor Marketing & Sales. "Het feit dat we nu voor de vierde opeenvolgende maal op Bus World Asia een belangrijke onderscheiding hebben ontvangen, is een bevestiging van de uitstekende reputatie die DAF als leverancier van bus- en touringcar-motoren heeft opgebouwd. Met de introductie van ultra-schone EEV-motoren zijn we in staat te voldoen aan de strengste eisen die steden als Singapore en Hong Kong stellen op het gebied van emissies."

DAF Trucks N.V. - een dochteronderneming van het Amerikaanse PACCAR Inc, een van de grootste producenten van zware trucks in de wereld - is een toonaangevende producent van lichte, middelzware en zware trucks met in Europa*) een marktaandeel van bijna 15% in de klasse boven 15 ton. DAF produceert een compleet programma trekkers en bakwagens, met het juiste voertuig voor elke transporttoepassing. Daarnaast is DAF toonaangevend op het gebied van de diensten achter het product: Multi Support Reparatie- en Onderhoudscontracten, financiële diensten van PACCAR Financial en een eersteklas onderdelenvoorziening. Bovendien ontwikkelt en produceert DAF componenten als assen en motoren voor met name van bus- en touringcarproducenten over de gehele wereld. DAF Trucks N.V. heeft fabrieken in Eindhoven en in het Belgische Westerlo en meer dan 1.000 dealers en servicepunten in Europa.

Eindhoven, 21 Mei 2010




DAF Trucks