Gemeente Utrecht

Utrecht weer vrij van stakingsvuil

In een week tijd hebben de Utrechtse vuilnismannen de stad weer vrij van huisvuil gekregen. Vuilnismannen, vegers en ander buitenpersoneel van de dienst Stadswerken van de gemeente Utrecht staakten begin mei voor een betere cao. Daarbij legden zij 15 dagen het werk neer. Na een akkoord met de bonden zijn de Utrechtse medewerkers direct weer aan het werk gegaan om de achterstanden weg te werken. Vanaf dinsdag 25 mei rijden de vuilniswagens weer hun normale dienstregeling zoals aangegeven op de afvalwijzer.

Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 mei hebben medewerkers van de afdeling Inzameling ruim 3000 ton huisvuil opgehaald. Dat is twee keer zoveel als in een normale werkweek. Hiervoor zijn dagelijks alle beschikbare mensen en middelen ingezet. Ook alle kringlooppunten en ondergrondse afvalbrengpunten zijn geleegd en schoongemaakt en op de drie afvalscheidingstations is het achtergelaten vuil buiten de hekken weggehaald. Zaterdagochtend worden de laatste restanten huisvuil uit enkele buurten opgehaald waar de vuilnismannen normaal op vrijdag hun ronde doen. Vanaf dinsdag 25 mei volgen zij weer het ophaalschema zoals vermeld in de afvalwijzer.

Zwerfvuil
Afgelopen week is ook gestart met het opruimen van het opgehoopte zwerfvuil, rotzooi bij afvalbakken en grofvuil op straat. Daarbij is al ongeveer 200 ton opgehaald door de medewerkers van de afdeling Wijkonderhoud en Service. Op dit moment wordt door de straatvegers nog hard gewerkt om het laatste zwerfvuil van de stakingsperiode weg te halen.