Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Droom wethouder Frits Huffnagel komt uit

Internationale zone Den Haag heeft eigen permanente VN-vlaggenparade

Den Haag is de tweede VN-stad ter wereld met o.a. het Internationaal Gerechtshof, het Internationale Strafhof en het OPCW. Sinds 18 mei heeft de Hofstad nu ook zijn eigen permanente internationale vlaggenparade van 200 vlaggen. " Andere steden met VN-wortels zoals New York en Geneve hebben al vele jaren zo'n parade", vertelt wethouder Frits Huffnagel (Internationale Zaken) bij het hijsen van de eerste vlag. "Vorig jaar bij de Afghanistan-top bleek dat Den Haag het ook zou kunnen, maar dat was slechts een tijdelijke parade. Vanaf dat moment ben ik gaan werken aan een permanente vlaggenshow met de vlaggen van alle landen, die zijn aangesloten bij de VN".

Zijn droom is nu uitgekomen. De vlaggenparade is ingericht in de Internationale Zone aan de Johan de Wittlaan, grofweg van het Rooseveltplantsoen, voor het World Forum tot hotel Bel Air. "Er zijn 192 landen lid van de VN. We hebben door Shipmate 200 masten laten plaatsen, omdat de kans bestaat dat de VN zich nog weer uitbreidt. De overgebleven acht masten hebben nu andere VN-vlaggen en uiteraard de vlag van onze gemeente Den Haag", aldus de enthousiaste wethouder.

De parade staat in twee rijen op de middenberm. In de grond zijn lampen geplaatst die de vlaggen in het donker verlichten. De vlaggen zijn gemaakt door de Vlaardingse vlaggenmaker Shipmate, die ook het plaatsen van de masten en de lampen verzorgde. "De vlaggen blijven 365 dagen per jaar hangen, maar worden wel vier keer per jaar gewisseld", vertelt Ronald Grönefeld, accountmanager bij Shipmate en verantwoordelijk voor de city-dressing van Den Haag.

Volgens de wethouder Internationale Zaken biedt de Internationale Zone een prettige en veilige omgeving met internationale uitstraling. De Internationale vlaggenparade benadrukt dat. De gemeente Den Haag en Shipmate werken al vele jaren samen. Of, zoals wethouder Frits Huffnagel beaamde: "Geen betere mate dan een Shipmate". In ieder geval is Den Haag een kleurrijke attractie rijker.