Ingezonden persbericht


Prima start voor Randy Krummenacher (6e) op Le Mans

Vuurdoop Luis Salom (22e) STIPA-Molenaar Racing GP

De Monster Energy Grand Prix de France is goed begonnen voor Randy Krummenacher. De Zwitser sloot de eerste dag af met een uitstekende zesde positie. De Spaanse rijder Luis Salom, vervanger van de Fransman Quentin Jacquet, moest wennen aan de voor hem nieuwe Aprilia RSA en eindigde op een 22e plaats.

De weersomstandigheden op Le Mans waren vandaag erg goed. De thermometer gaf tijdens de eerste vrije training 24 graden aan en de zon was dominant aanwezig. Randy Krummenacher kon vanaf het begin meedoen met de beste rijders en handhaafde zich in de top 7. Uiteindelijk wist Krummacher de sessie af te sluiten op een keurige zesde positie. Nieuwkomer in het team is Luis Salom. De Spanjaard moest vandaag nog wennen aan de voor hem onbekende Aprilia RSA. Nadat de monteurs de zitpositie hadden aangepast startte Salom aan zijn eerste meters voor STIPA-Molenaar Racing GP. Salom was al snel erg tevreden over het stuurgedrag van de Aprilia maar gaf ook aan dat de motor niet snel genoeg op toeren kwam. Het team achterhaalde de oorzaak en verzekerde Salom dat deze problemen morgen opg! elost zijn. Salom sloot de eerste dag af als 22e .

Randy Krummenacher (6e, 1:45.571):

"De start van het weekend is goed. Ik ben erg tevreden met de zesde positie en die biedt perspectief voor de rest van het weekend. De motor loopt erg goed en de snelheid zit er goed in. De basis set up is hier al erg goed. Eigenlijk beter dan toen we uit Jerez vertrokken. We moeten nog werken aan de fijnafstelling en dan zal ik zeker een nog snellere tijd te kunnen rijden. Ik verwacht morgen deze positie te kunnen vasthouden in de kwalificatie maar ik gok op een plek op de eerste startrij."

Luis Salom (22e, 1:48.769):

"Ik vind het geweldig om voor het STIPA-Molenaar Racing GP te rijden! Het team heeft veel ervaring en de Aprilia RSA is fantastisch. Het was vandaag wel wennen maar het team heeft erg goede mensen in dienst en ik voel me hier nu al thuis. Het rijden was nog niet naar tevredenheid. Ik had wat problemen met het motorblok dat niet snel genoeg op toeren wilde komen. Morgen zal dit probleem opgelost zijn. Het stuurgedrag van de RSA is erg goed. Ik hoef niet veel te veranderen aan de set-up van de vering. Morgen wil ik nog een grote stap voorwaarts maken en dan zien we wel waar we staan op de startgrid." STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com




Ingezonden persbericht