Gemeente Leeuwarden

Persbericht: Harlingerstraatweg wordt verrijkt met lindebomen

Wethouder Isabelle Diks, de Bomenridders en Dr. Oetker Nederland BV plaatsen dinsdag 26 mei om 11.00 uur twee nieuwe bomen ter hoogte van de R.K. Begraafplaats de Vitushof in Leeuwarden. Bij het verlenen van de kapvergunning van 26 bomen aan Dr. Oetker is afgesproken dat hiervoor in de plaats nieuwe bomen worden geplant voor het behoud van de groene stad.

Dr. Oetker Nederland BV, gevestigd aan de Woudmansstraat Leeuwarden, heeft drie jaar geleden een kapvergunning gekregen voor het kappen van diverse bomen. Doordat de Bomenridders strijden voor het behoud van een groene stad, zal in samenwerking met de gemeente Leeuwarden nieuwe bomen worden geplant. Deze worden betaald door Dr.Oetker. Aanegzien in de directe omgeving van de Woudmansstraat geen geschikte ruimte is heeft de gemeente een andere locatie gekozen.

Door de slechte begroeiing aan de Harlingerstraatweg is besloten daar de lindebomen te (her)planten. De beplanting van de Harlingerstraatweg sluit aan op de particuliere tuinen in deze straat. De bomen staan vanaf het Europaplein tot de hoek bij de Slauerhoffweg.