Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 21 mei 2010

Gezamenlijk onderzoek naar eenrichtingsverkeer Kanaalkade

Wethouder Jan Nagengast en gedeputeerde Elisabeth Post van de provincie Noord-Holland hebben vandaag gesproken over het eenrichtingsverkeer op de Kanaalkade. Er komt een gezamenlijk onderzoek naar de knelpunten die zijn ontstaan door het instellen van eenrichtingsverkeer op de Kanaalkade en hoe die tijdelijk kunnen worden opgelost.

Wethouder Nagengast en gedeputeerde Post zijn het eens over het vertrekpunt van het onderzoek, omdat het effect heeft op meerdere belanghebbenden. Hierbij wordt de financiële, verkeerstechnische en juridische kant onderzocht. Uit de uitkomst van het onderzoek zal blijken of en welke tijdelijke maatregelen genomen kunnen worden.

Wethouder Nagengast: "Zowel de Provincie Noord-Holland als de gemeente houden vast aan het eindbeeld van de Kanaalkade. Een promenade dat een verbinding maakt tussen het historisch centrum en het nieuwe Overstad."

Gedeputeerde Elisabeth Post: "Natuurlijk heb ik begrip voor de positie van de ondernemers. Daarom werken we mee aan het onderzoek. Ik wil goed in beeld hebben welke mogelijkheden er zijn en de kosten die dat met zich meebrengt. Want die kosten kunnen niet voor rekening van de provincie zijn. "