Openbaar Ministerie

Bijeenkomst ouders mishandelde scholieren Kooikersweg 's-Hertogenbosch

21 mei 2010 - Arrondissementsparket Den Bosch

Vanmiddag vond, op initiatief van de officier van justitie van het arrondissementsparket te 's-Hertogenbosch en in samenwerking met politie Brabant-Noord, in het Paleis van Justitie een informatiebijeenkomst plaats voor de ouders van jonge mishandelde scholieren op de Kooikersweg.

Doel van deze bijeenkomst was de ouders te informeren over de voortgang van het strafrechtelijk onderzoek.

Aan deze bijeenkomst namen buiten de officier van justitie, de heer Koning, ook burgemeester Rombouts, teamchef de heer Bouwhuis van politie Brabant-Noord en mevrouw Y. Gooris van Slachtofferhulp Nederland deel.

Achtergrond
In de omgeving van de Kooikersweg hebben begin dit jaar 19 mishandelingen plaatsgevonden, waarbij evenzoveel scholieren slachtoffer zijn geworden. De politie Brabant-Noord heeft de aangiften daarvan opgenomen en onderzocht. Diverse middelbare scholen in 's-Hertogenbosch stimuleerden jongeren aangifte te doen als hen een dergelijk feit was overkomen.

Strafrechtelijk onderzoek
Het onderzoek werd verricht door de recherche en het Bosch Stedelijk Jeugdteam van politie Brabant-Noord. In totaal zijn 11 jongeren aangehouden in de leeftijd van 12 en 13 jaar.

De officier van justitie heeft op basis van het inmiddels ontvangen einddossier de beslissing genomen in ieder geval 6 verdachten te zullen dagvaarden. Deze zullen zich in het najaar voor de rechter moeten verantwoorden.

Buiten het informeren door politie en justitie over het strafrechtelijk traject, is door de burgemeester ingegaan op vragen die leven omtrent openbare orde en veiligheid.

De informatiebijeenkomst is door de ouders goed ontvangen.