Binck NV

GEZAMENLIJK PERSBERICHT Amsterdam, 21 mei 2010

Petercam Bank kiest BinckBank als depotbank

Petercam Bank N.V. (Petercam) heeft BinckBank N.V. (BinckBank) gekozen als serviceprovider en depotbank voor al haar cliënten. BinckBank zal zowel de orderexecutie als de effectenadministratie voor cliënten van Petercam, via haar online platform, faciliteren. Beide partijen zien een solide basis voor een langdurige samenwerking en een verbetering van de dienstverlening van Petercam aan haar klanten tegen lagere kosten. De overgang staat gepland voor het vierde kwartaal van dit jaar.

Dankzij de nieuwe samenwerking kan Petercam zich volledig toeleggen op klantgerichte diensten aan en maatwerk voor haar vermogende klanten. Cliënten van Petercam profiteren van de samenwerking met BinckBank door online realtime inzage in hun effectenportefeuille, koersen en andere content, zoals bijvoorbeeld nieuws.

Bart Tishauser, Algemeen Directeur Petercam
"Petercam is altijd op zoek naar optimalisatie van haar dienstverlening en rendement voor de cliënt. In de verdere expansie van de vermogensbeheer activiteiten, met o.a. de opening van een kantoor in Eindhoven, past de samenwerking met BinckBank uitstekend. Petercam kan zich hierdoor volledig concentreren op het vermogensbeheer voor haar cliënten."

Pieter Aartsen, bestuurslid BinckBank Professional Services "Met het besluit van Petercam om haar relaties onder te brengen bij BinckBank kiest opnieuw een gerenommeerde marktpartij ervoor gebruik te maken van onze technologisch hoogwaardige effectendienstverlening. Petercams argumenten om te kiezen voor de samenwerking, vormen in onze visie het cement voor een langdurig partnership."

Petercam
Petercam Bank N.V. is een onafhankelijke effectenbank en maakt deel uit van de Petercam Groep, een toonaangevende en onafhankelijke financiële dienstverlener. Sinds de oprichting in 1968 zijn er tegenwoordig vestigingen te vinden in diverse Europese landen. Petercam's partnership bestaat uit 17 actieve vennoten die verantwoordelijk zijn voor de strategische beslissingen en het dagelijkse management.
Petercam's drie kernactiviteiten zijn particulier en institutioneel vermogensbeheer, corporate finance en brokerage. In totaal heeft de Petercam Groep circa 15 miljard euro onder beheer en 450 werknemers in dienst.

In 1999 zijn de activiteiten in Nederland gestart als onafhankelijke effectenbank gespecialiseerd in advies aan zakelijke en particuliere klanten en institutionele beleggers vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam. Om daarnaast meer voet aan de grond te krijgen in Nederland, is er in 2007 een kantoor geopend in Rotterdam en zal er komend najaar, door de verdere expansie, in Eindhoven een derde Nederlandse vestiging worden geopend. Naast Amsterdam richten ook de kantoren in Rotterdam en Eindhoven zich hoofdzakelijk op de particuliere belegger, stichtingen en kerkelijke instellingen, die hun vermogen professioneel willen laten beheren. Voor deze particuliere cliënten wordt de

uitvoering van een zo efficiënt mogelijk vermogensbeheer door een specialistisch team verzorgd.

Meer informatie over Petercam kunt u vinden op www.petercam.nl

BinckBank N.V.
BinckBank N.V. is online bank voor beleggers met een Top-5 positie in Europa. Als online broker bieden wij onze klanten snelle en goedkope toegang tot alle belangrijke financiële markten ter wereld. Bovendien bieden wij als vermogensbank ondersteuning aan onze klanten bij het beheer van hun vermogen door middel van online vermogensbeheerdiensten en online sparen. Aan onze professionele klanten bieden wij naast snelle en goedkope orderexecutie ook de administratieve verwerking van effecten- en geldtransacties door middel van een outsourcing variant (BPO), dan wel via het doen laten licenseren van desbetreffende software.

BinckBank is opgericht in 2000 en bedient ultimo eerste kwartaal 2010 meer dan 390.000 beleggers en spaarders. De bedrijfsactiviteiten van BinckBank vinden plaats binnen de business units Retail en Professional Services.

BinckBank Professional Services biedt dienstverlening aan professionele klanten zoals vermogensbeheerders, banken en verzekeraars. BinckBank Professional Services levert een online product dat zowel de verwerking van effecten- en geldtransacties als het volledige effectengerelateerde administratieproces uit handen van deze klanten neemt zodat zij zich kunnen richten op hun kernactiviteiten. De dienstverlening is geheel white-label en kan volledig naar de wensen van de klant worden ingericht. BinckBank biedt de dienstverlening aan professionals in zowel Nederland als België.

Meer informatie over BinckBank Professional Services : www.binckprof.nl