Openbaar Ministerie

Vijf verdachten in witwaszaak woningbouwcorporatie in bewaring

21 mei 2010 - Functioneel Parket

De vijf verdachten die woensdag 19 mei 2010 zijn aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek dat zich richt op witwassen bij een woningbouwcorporatie zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De rechter-commissaris van de rechtbank in Utrecht heeft alle vijf verdachten in bewaring gesteld. Ze worden verdacht van oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen van crimineel verkregen geld.

Een voormalig directielid van SGBB is voor 14 dagen in bewaring gesteld en een voormalig werknemer van SGBB is voor 8 dagen in bewaring gesteld. Twee directieleden/bestuurders van vastgoedbedrijven zijn voor 14 dagen in bewaring gesteld en een directlid/bestuurder is voor acht dagen in bewaring gesteld.

Donderdag 20 mei 2010 is een zesde verdachte in dit onderzoek aangehouden. Het gaat om een bestuurder van een vastgoedbedrijf.

In samenwerking met het Bureau Ontnemingswetgeving OM (BOOM) heeft de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de VROM-Inspectie bij de doorzoekingen diverse goederen in beslag genomen, zoals auto's, een boot en kunst. Daarnaast is beslag gelegd op bankrekeningen van verdachten.