Dura Vermeer

Hoofddorp - 21 mei 2010

Divisie Infra: CO2-bewust Certificaat niveau 4

ProRail heeft op 17 mei j.l. Dura Vermeer Divisie Infra gecertificeerd op niveau 4 van de CO2-prestatieladder.

Concreet betekent het behalen van niveau 4 een (fictieve) korting van 7 procent op de inschrijfprijs voor ProRail werkzaamheden.

Na het behalen van niveau 3 in december 2009, heeft divisie Infra vier maanden hard gewerkt aan het bereiken van een hoger niveau. Dit heeft positief geresulteerd in een uitreiking van de "CO2-bewust Certificaat niveau 4" aan Dura Vermeer Divisie Infra en de haar werkmaatschappijen.

Dura Vermeer breed
In navolging van de divisie Infra is afgesproken dat ook de divisie Bouw en Vastgoed en Dura Vermeer Groep eind 2010 gecertificeerd zullen zijn voor trede 3 van de CO2 prestatieladder. Gezien de omvang van de ProRail projecten, neemt vaak een samenwerkingsverband van bedrijven deel aan een ProRail aanbesteding. In zo'n situatie is het bedrijf met de laagste score op de CO2-prestatieladder bepalend voor het gunningvoordeel. De extra inspanning die nodig is om bedrijfsbreed te certificeren levert uiteindelijk bij inschrijving, ten opzichte van concurrenten, een sterke positie voor alle bedrijfsonderdelen van Dura Vermeer op.

CO2 Prestatieladder
De CO2-prestatieladder is onderdeel van het CO2-reductieprogramma en ontwikkeld door ProRail. Er zijn zes niveaus te behalen, opklimmend van 0 naar 5. Per niveau krijgt een bedrijf aan de hand van een vaste set eisen een plaats op de prestatieladder. Deze eisen komen voort uit de volgende vier invalshoeken:
* Inzicht (in de eigen carbon footprint)

* CO2-reductie (de vastgestelde ambitie)

* Transparantie (de wijze waarop een bedrijf daarover intern en extern communiceert)
* Deelname aan initiatieven (de mate waarin een bedrijf met collega-bedrijven samenwerkt op het gebied van CO2-reductie)

Dura Vermeer geeft met de beoogde CO2-reductie mede invulling aan de wijze van maatschappelijk ondernemen, het vergroten van de gunningkansen en een vermindering van het energieverbruik en de bijbehorende energiekosten. Het streven is om de CO2-reductie inspanningen verder vorm te geven zodat, in de loop van 2010, de positie van DVDI op de CO2-prestatieladder verder zal stijgen en de bewustwording bij medewerkers zal groeien.