Ingezonden persbericht


Brainport grijpt nét naast titel 'Intelligent Community of the World'

Voor de tweede achtereenvolgende keer behoorde Brainport Eindhoven tot de laatste zeven kanshebbers op de titel 'Intelligent Community of the World'. Brainport leek daardoor kansrijk om de titel in de wacht te slepen. Het was een close finish, maar er kan er maar één de winnaar zijn. De regio Suwon uit Zuid-Korea ging met de titel naar huis.

De bekendmaking van de titelwinnaar vormde de afsluiting van het jaarlijkse internationale ICF-congres 'Building the Broadband Economy' in New York. Een afvaardiging uit Brainport, onder aanvoering van Jack Mikkers, was daarbij aanwezig. De delegatieleider, die naast burgemeester van Veldhoven bestuurslid is van Stichting Brainport, laat weten: "Jammer dat Brainport niet gewonnen heeft, maar we zijn echt heel trots dat we één van die zeven topregio's zijn: Brainport behoort tot de wereldtop. De sympathie van alle aanwezigen vanuit de hele wereld hier op het congres lag heel erg bij Brainport, maar we hebben het net niet gehaald. Uiteraard doen we volgend jaar gewoon weer mee."

Regio's die voor de titel 'Intelligent Community of the Year' in aanmerking komen, slagen er in de ogen van het ICF in om op brede schaal innovatieve, maatschappelijk relevante toepassingen te realiseren op het gebied van breedband en ICT. Jaarlijks schrijven zich voor de wedstrijd 300 steden of regio's in. Finalisten naast Brainport en winnaar Suwon (Zuid-Korea) zijn: Arlington County, VA (Verenigde Staten), Dublin, Ohio (Verenigde Staten), Dundee (Groot-Britannië), Ottawa (Canada), en Tallinn (Estland).


---