Gemeente Kampen




Koninklijke onderscheiding voor de heer G.A. van Heerde

21-05-2010

Op vrijdag 21 mei 2010 is door burgemeester Koelewijn een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer G. A. van Heerde uit Kampen. Dit deed hij tijdens de jaarlijkse gymuitvoering van sportvereniging Kampereiland in ontmoetingscentrum Ons Erf.

De heer Van Heerde krijgt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor het verenigingsleven op Kampereiland en sport in het algemeen. In 1968 start hij als algemeen bestuurslid bij IJsclub Wintervreugd op Kampereiland. Vervolgens vervult hij een aantal jaren de rol van penningmeester en vanaf 1985 tot 2001 is hij voorzitter van de ijsclub. Van 1986 tot 2002 is decorandus bestuurslid van de Stichting Kampereiland. Deze stichting heeft tot doel het oprichten, instandhouden en exploiteren van een ontmoetingscentrum op Kampereiland ten behoeve van het verenigingsleven, het bewegingsonderwijs, recreatiesport, vrijetijdsbesteding, ontmoeting en dienstverlening.

Wanneer de oprichting van Ontmoetingscentrum Ons Erf een feit is, zet decorandus zich in om Sportvereniging Kampereiland op te richten. Vanaf het begin in 1988 tot december 2009 was decorandus voorzitter van deze sportvereniging. Naast zijn voorzitterschap zette de heer Van Heerde zich ook in als trainer bij de diverse afdelingen. Zo was hij 4 jaar gymtrainer, 15 jaar volleybaltrainer en is hij van 1988 tot heden trainer van de damestrimclub. Onlangs heeft decorandus nog een scheidsrechterscursus gevolgd bij de Nederlandse Volleybalbond en fluit hij sindsdien regelmatig wedstrijden bij de herencompetitie in de regio IJssel-Wadden.


Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |