RondjeNL: Wereldrecord poging voor Doe Een Wens Stichting


UTRECHT, 20100513 -- Dit pinsterweekend rennen acht vrienden in twee dagen gezamenlijk 600 km door Nederland om geld op te halen voor Doe Een Wens Stichting Nederland. Een wereldrecord langste non-stop estafette binnen 48 uur. RondjeNL start vrijdag 21 mei om 12:00 uur onder de Dom in Utrecht en finisht hier zondag 23 mei weer op dezelfde tijd.

Tijdens RondjeNL legt iedere loper bijna twee marathons af in twee dagen, met een gemiddelde snelheid van 12 km/h. Het sportieve evenement wordt gesponsord om Doe Een Wens financieel te ondersteunen voor hun activiteiten. Doe Een Wens vervult de liefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte en geeft ze de kracht om kind te zijn. Vorig jaar, toen de loop voor het eerst plaatsvond, heeft RondjeNL ¤14.000 opgehaald voor deze stichting.

Een rondje Nederland, hoe ziet dat eruit?
De totale organisatie bestaat uit ongeveer vijfentwintig vrijwilligers. Dit zijn collega's, vrienden en familie. Acht van de vijfentwintig lopen een rondje door Nederland. De eerste loper start onder de Utrechtse Dom en wordt na twee kilometer afgelost door de volgende. Er rijdt een busje mee, zo wisselen de lopers elkaar af. Onderweg wordt het team bijgestaan door acht fietsers. Het is een loodzware beproeving, daarom is er begeleiding van een voedingsdeskundige en zijn er fysiotherapeuten tijdens de loop aanwezig om blessures te voorkomen. Mochten er noodgevallen zijn dan is er een calamiteitenteam aanwezig op een locatie in Utrecht.

Waarom Doe Een Wens?
De initiatiefnemers van het sportieve evenement zijn de vijfentwintig leden van Stichting Aequitas Librorum. Zij zetten zich in voor het ontplooien en ondersteunen van projecten die gericht zijn op kinderen die fysiek, cognitief of financieel zijn achtergesteld. De doelstelling van Doe Een Wens sluit hier helemaal bij aan. "Maar het kan best zijn dat we volgend jaar voor een ander goed doel gaan lopen. We doen het niet voor een vast goed doel, de doelstelling van het goede doel is belangrijk", zegt Ferry Drost, een van de organisatoren.

RondjeNL wordt financieel en in natura gesteund door onder andere: NRC Handelsblad, Univé Verzekeringen, Beter Beeld & Geluid, Glissenaar accountants, Vrits en Hof Promotion.

Algemene gegevens:
Hardlopers: 8
Begeleidend fietsteam: 4
Navigatoren: 2
Fysiotherapeut: 1
Kok: 1
Chauffeurs: 2
Bestuur Aquitas Librorum: 4
Calamiteiten team: 4

http://www.rondjenl.com





Ingezonden persbericht