Vistaprint verwelkomt nieuwe Vice President Plant Director


Dr. Hauke Hansen nieuwe Vice President Plant Director voor druk- en distributiebedrijf in Venlo

VENLO, Nederland, 20100521 -- Vistaprint N.V. (Nasdaq: VPRT), aanbieder van persoonlijk drukwerk en services op maat voor consumenten en kleine bedrijven kondigt de komst aan van dr. Hauke Hansen als nieuwe Vice President Plant Director van het 13 duizend vierkante meter grote druk- en distributiebedrijf in Venlo. Hansen gaat zich bezig houden met het runnen van site operations en het aansturen van het Vistaprint team in Venlo en zal zich daarnaast toeleggen op de verdere ontwikkeling van het productieproces.

"Ik ben ontzettend blij om Hauke te mogen verwelkomen in het Europese Business Unit Management Team en als bestuurder van het productie team", zegt Janet Holian, President van Vistaprint Europa. "Bij Vistaprint zijn we constant op zoek naar manieren om het productieproces te verbeteren en efficiënter te maken. Hauke zal doorgaan met de bevordering van onze diverse operaties en er voor zorgen dat we de beste producten en services blijven bieden aan onze klanten en tegelijkertijd onze bottom line resultaten blijven behalen."

Hansen is een Senior Operations Manager met ervaring in production engineering, het introduceren van nieuwe producten en kwaliteitscontrole en hij is auteur van meerdere boeken en publicaties waaronder het management boek `Capex Excellence - Optimizing Fixed Asset Investments', gepubliceerd door Wileys in 2009. Voor zijn komst naar Vistaprint was Hansen Sr. Director, Manufacturing Engineering voor ASML Nederland. Hij heeft daarnaast een uitgebreide consultancy achtergrond bij McKinsey & Company en studeerde summa cum laude af voor een Ph.D. Natuurkunde en Quantum Optics aan de Universiteit van Konstanz. Hij is van oorsprong van Duitse afkomst, maar spreekt daarnaast ook Nederlands en Engels.

Hansen kan niet wachten om invulling te gaan geven aan zijn nieuwe functie als Vice President Plant Director, Venlo. "Ik ga me de komende tijd richten op het verder ontwikkelen van onze productiewijze en manier van opereren en het versterken van de link tussen marketing en productie om zo beter gebruik te maken van het druk- en distributiebedrijf en het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe producten."

Vistaprint's druk- en distributiebedrijf in Venlo is verantwoordelijk voor het produceren en verspreiden van bestellingen voor Europa en de landen rondom de Stille Oceaan. Dagelijks lopen die bestellingen op tot in de tienduizenden variërend van visitekaartjes en postkaarten tot stickers en magneten. Vistaprint maakt gebruik van een gepatenteerde technologie om grote en kleine drukopdrachten te verwerken. Dankzij deze technologie is Vistaprint Venlo in staat om samen met het druk- en distributiebedrijf in Canada, dagelijks gemiddeld 54 duizend bestellingen te verwerken.

Vistaprint biedt klanten kwaliteit en gemak door producten te leveren waar ze van op aan kunnen. Het productaanbod bevat bedrukte producten van topkwaliteit voor een lage prijs waaronder visitekaartjes, postkaarten, adresstickers en uitnodigingen; promotiemateriaal waaronder petjes, T-shirts en marketing services zoals websites, copy writing, e-mailmarketing, ontwerpservices en postkaart mailings. Het bestellen bij Vistaprint is simpel; klanten kunnen 24 uur per dag online ontwerpen en bestellen met een enkele muisklik. De meeste producten kunnen bovendien binnen drie dagen worden geleverd.

Femke Lenstra
Vistaprint
+34 935455110
mediarelations@vistaprint.com