Ingezonden persbericht


Utrecht, 20 mei 2010

EXPEDITIE 2010 - Finale-expositie bij Kunstuitleen Utrecht
Publiek kan nog stemmen t/m dinsdag 1 juni!

Bij Kunstuitleen Utrecht is van 21 mei t/m 6 juni de finale-expositie van Expeditie 2010 te zien. Expeditie 2010 is dé wedstrijd voor beeldend amateurkunstenaars in de provincie Utrecht! Ruim 250 mensen hebben hun werk ingestuurd. Zeven door een deskundige jury geselecteerde finalisten laten nu hun werk zien. RTV Utrecht heeft de finalisten in beeld gebracht; deze filmpjes zijn tijdens de tentoonstelling te zien. Het publiek kiest de uiteindelijke winnaar door te stemmen via www.expeditie2010.nl. Al 800 mensen hebben hun stem uitgebracht!

Finale-expositie
Het werk van de volgende zeven kunstenaars is geselecteerd voor de finaleronde van Expeditie 2010: Barbara Damen, Jan Hendriks, Albert Liem, Ivana Mitrovic, Nico van Oosten, Annemarie Reijbroek, Connie van Winssen.
Quotes uit de juryverslagen:
Barbara Damen: Het is een zeer authentieke weergave van het gegeven schoonheid.
Jan Hendriks: Mooi en niet voor de hand liggend 'Paul Klee achtig' kleurgebruik.
Albert Liem: Het is een bijzonder werk in uitstraling door de interactie tussen twee mensen op een bankje, de houding in combinatie tot het bankje.
Ivana Mitrovic: Het is een fantastische en fantasierijke wereld vol allerhande wezens, verhalen, avonturen en emoties.
Nico van Oosten: Het is een leuke manier om met de pure materialen een dergelijke stoere kop van een koe te maken.
Annemarie Reijbroek: Het schilderij is ontstaan vanuit een emotionele belevenis en het getuigt van lef om die op deze manier weer te geven.
Connie van Winssen: Leuk en speels onderwerp, de kippen worden personen en krijgen karakter.

Stemmen nog mogelijk t/m dinsdag 1 juni!
Het publiek bepaalt wie de uiteindelijke winnaar wordt. Men kan t/m dinsdag 1 juni een stem uitbrengen via www.expeditie2010.nl. De tweede mogelijkheid om te stemmen tijdens de finale-expositie bij de Kunstuitleen Utrecht op de Maliebaan 42 te Utrecht van 21 mei t/m 1 juni (de expositie is te zien tot en met 6 juni).

Prijzen en prijsuitreiking
De drie winnaars - eerste, tweede en derde prijs - ontvangen een coachingstraject in samenwerking met Kade Ateliers. Het gaat om een persoonlijke begeleiding met uitgebreide werkbesprekingen en opdrachten waarmee de winnaars het kunstenaarschap een vitale impuls kunnen geven. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdagmiddag 4 juni om 17.00 uur bij de Kunstuitleen Utrecht aan de Maliebaan 42 te Utrecht door Peter de Haan, directeur van de Vrede van Utrecht.

Meer informatie
Kunstuitleen Utrecht, Cornelie de Kuijper, 030 - 286 19 80, c.de.kuijper@kunstuitleenutrecht.nl
ZIMIHC huis voor amateurkunst, Carlien Oudes, 06 - 462 72 806, beeldendconsulent@zimihc.nl

---