Gemeente Oisterwijk

Pannenschuur Buiten: Woonbeurs op 22 mei

Aan de rand van Oisterwijk, tussen Heukelom en de wijk Pannenschuur komt een nieuwe woonwijk: Pannenschuur Buiten. Dit gebied had als werktitel Pannenschuur IV. De wijk krijgt 180 woningen, van vrijstaande woningen tot appartementen.

Binnenkort start de verkoop van woningen en grond van de nieuwe wijk Pannenschuur Buiten. Momenteel wordt het terrein bouwrijp gemaakt. De eerste woningen gaan vanaf april in de verkoop. Het wordt een mooie woonomgeving met veel groen. In een landelijke omgeving komen de vrijstaande villa's. Het open landschap wordt doorgezet in een parkzone waaromheen de overige woningen zijn gesitueerd. Het park vormt het centrum van de wijk met wandelpaden, waterpartijen en speelruimte. Langs de spoorlijn komen `walwoningen' met een geluidsscherm.

Woningen

In Pannenschuur Buiten wordt gebouwd voor verschillende doelgroepen. Voor jong en oud, kleine en grote huishoudens, zowel huur als koopwoningen. Ook bouwgrond is te koop, voor als u zelf wilt bouwen. Verschillende partijen gaan samen de nieuwe wijk ontwikkelen, dat zijn: de Moergestelse aannemerscombinatie Jansen en Op 't Hoog (ACM), Janssen Aannemers BV, Van der Weegen Bouwontwikkeling, Woningstichting Stromenland en de gemeente Oisterwijk.

Duurzaam bouwen

Bij de bouw van de wijk Pannenschuur Buiten wordt bijzonder veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo wordt er geen gasleiding aangelegd maar een systeem met koude- en warmteopslag. Iedere woning krijgt een eigen warmtepomp en die zorgt voor verwarming en koeling van de woning en voor het warmwater.
In Pannenschuur Buiten worden meer milieuvriendelijke maatregelen genomen. De straatlantaarns zijn met led-verlichting energiezuinig. Langs het spoor en in het park komt een infiltratievoorziening, een vijver, voor waterberging van de wijk.

Woonbeurs

Op zaterdag 22 mei organiseren de projectontwikkelaars en de gemeente Oisterwijk een woonbeurs in cultuurcentrum Tiliander. Op deze dag kunt u zien hoe de nieuwe wijk eruit gaat zien, welke woningen er worden gebouwd en hoe u zelf bewoner kunt worden van Pannenschuur Buiten.