Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


'Geen Ramp'

Veiligheidsdag 22 mei 2010 in Hilversum

Gooi en Vechtstreek, 04-05-2010 o Op zaterdag 22 mei staat het op verschillende locaties in het centrum van Hilversum vol met brandweer, politie, ambulance en gemeente. Nee, het is geen rampHet is wel de allereerste editie van de veiligheidsdag. Een dag waarop de hulpdiensten uit de regio laten zien hoe zij samenwerken bij calamiteiten.

Om 12.00 uur zal acteur en presentator John Jones de veiligheidsdag feestelijk openen op de Kerkbrink. De dag eindigt om 17.00 uur. Het evenement vindt plaats op diverse locaties in het centrum van Hilversum. Zo is er op het Keiplein van alles te doen voor de jeugd: de brandweer laat zien hoe een brand geblust wordt en de Forensische Opsporingsdienst maakt echte CSI-ers van de jeugd. Op verschillende plaatsen staan informatiekramen van onder andere het Rode Kruis, stoploverboys.nu en bureau HALT. Natuurlijk vinden er ook een aantal spectaculaire demonstraties plaats waar de politie, brandweer en GHOR samen een gevaarlijke situatie oplossen, de hondenbrigade een aanhouding verricht en de brandweer omgaat met gevaarlijke stoffen. In het Dudokpark zijn de verschillende voertuigen van de hulpdiensten te zien, en is er een duiktank waarin de brandweer oefent. Ook voertuigen van de ME, de Koninklijke Marechaussee en het OM worden getoond. De dag wordt muzikaal omlijst door het muziekgezelschap vanuit de politie, Excelsior en de band van de GHOR, RAVage.

Veiligheidsregio

De veiligheidsregio is tot stand gekomen op 1 januari 2007 in de regio Gooi en Vechtstreek. In deze veiligheidsregio wordt samengewerkt door de negen gemeenten in de regio (Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren, Naarden, Muiden, Weesp en Wijdemeren), de brandweer, de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen (Ghor), de politie en het Openbaar ministerie. Zo kan het beheer van en de inzet van deze diensten effectiever en efficiënter worden georganiseerd.

Voor meer informatie over de veiligheidsregio:
http://www.vrgooienvechtstreek.nl