Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


bruist van de bewonersinitiatieven

---

Wijkaanpak: Indische Buurt bruist van de bewonersinitiatieven

Persbericht

17 mei 2010
De oproep om goede ideeën voor de Indische Buurt kenbaar te maken is niet onopgemerkt gebleven. Meerdere grote en kleine initiatieven stroomden binnen. Op 22 mei 2010 worden ze alle 42 gepresenteerd tijdens het Samen Indische Buurt Festival en kunnen bewoners stemmen op hun favoriete idee.

Kunstenaars uit de buurt helpen de initiatiefnemers met hun presentatie op het festival. Een unieke combinatie van bewonersinzet en creativiteit die belooft te zorgen voor originele invalshoeken en nieuwe presentatievormen.

De binnengekomen initiatieven zijn heel divers. Van het opzetten van een muziekschool tot het maken van kruidentuinen door jongeren, maar ook een film gemaakt door en voor buurtbewoners. Uitgangspunt is dat dankzij de initiatieven, bewoners van de Indische Buurt samen aan de slag gaan en iets nieuws tot stand brengen. Er doen mensen van verschillende leeftijden en achtergronden aan mee. Een initiatief zorgt zo voor betere contacten tussen de bewoners en draagt bij aan een goede, leefbare Indische Buurt.

Een jury, bestaande uit de Denktank Sociale Cohesie van stadsdeel Oost, beoordeelt alle initiatieven. Ook het publiek kan tijdens het festival stemmen op het beste bewonersinitiatief. De prijsuitreiking is zaterdag 22 mei om 18.00 uur op het hoofdpodium.

Stadsdeelwethouder Jeroen van Spijk: 'Het aantal bewonersinitiatieven dat binnen is gekomen is indrukwekkend en divers. Het is mooi om te zien dat de bewoners van de Indische Buurt betrokken zijn bij wat er in hun wijk gebeurt en met nieuwe ideeën komen.'

Kom kijken naar de presentaties op zaterdag 22 mei tijdens het Samen Indische Buurtfestival, hoek Sumatrastraat/Javastraat van 12.00 tot 18.00 uur.

---