Gemeente Hoorn

Luilak in Hoorn

Dit jaar valt Luilak op zaterdag 22 mei. Luilak is van oorsprong een West-Friese folkloristische viering. Het is een feest waarbij langslapers en telaatkomers worden bespot en wakker gemaakt. Als onderdeel van Luilak staan vooral jongeren vroeg op om iedereen wakker te maken door aan te bellen en lawaai te maken. Houd er dus rekening mee dat er in de vroege morgen herrie op straat klinkt. Inspecteurs van Bureau Stadstoezicht werken in de nacht van vrijdag op zaterdag samen met de Politie Hoorn om de overlast binnen de perken te houden en escalaties en vernielingen te voorkomen. Ook de biketeams en motorrijders zijn actief. Zij surveilleren gedurende de nacht en treden waar nodig op. Speciale aandacht gaat uit naar scholen en winkelcentra. Verder zijn er jongerenwerkers op straat om overlast en escalatie te voorkomen.

Boetes
In de volgende gevallen krijgen mensen een boete:
* Alcoholgebruik en bezit op straat in het centrum van Hoorn, op het Betje Wolfplein en bij de Korenbloem
* Vuurwerkgebruik en bezit

* Vernielingen

* Graffiti

* Baldadigheid (met schade als gevolg)
* Andere strafbare feiten

Deze boetes variëren van 60 euro voor het gebruik of bezit van alcohol op straat tot 220 euro voor het opgeven van een valse naam. In het geval van vernielingen van gemeentelijke eigendommen worden de kosten op de vandalen verhaald.

Huisvuil
In sommige wijken haalt HVCinzameling het huisvuil op zaterdagochtend op. Alle bewoners van deze wijken wordt gevraagd om het huisvuil niet op vrijdagavond al neer te zetten, maar pas op zaterdagochtend na 7.30 uur.
Laatste wijziging van deze pagina: 19 mei 2010 Terug
Omhoog